Vándorkiállítás az 1848-49-es szabadságharc emlékére

Székesfehérvár - Országos vándorkiállítás nyílik kedden a Szent István Király Múzeumban a pákozdi csata, valamint a dicsőséges tavaszi hadjárat évfordulója előtt tisztelegve.

feol.hu


Már rendezik a kiállítási anyagot, amelyet a nagyközönség jövő keddtől láthat
Fotó: FMH

"Győzünk vagy halunk, dicsőség fogja koszorúzni tetteinket, mert a haza fennmaradásáért küzdöttünk", írta kiáltványában Salamon Lajos, Fejér megye és Székesfehérvár kormánybiztosa 1848. november 10-én. E sorokat  választották a rendezők  az 1848-49-es szabadságharcról szóló kiállítás mottójának. A tárlat Dobák Géza, Hermann Róbert és Máday Norbert magángyűjtők, valamint a megyei levéltár és a Szent István Király Múzeum anyagaival tiszteleg a megye legfontosabb eseményei előtt. 
A Fehérvárra érkezett  vándorkiállításon  korabeli, eredeti tárgyakból álló anyag  mutatkozik be, kiegészítve a vendéglátó múzeum ereklyéivel. A  kiállítást a tervek szerint szeptember 29-én, kedden 17 órakor Orbán Viktor volt miniszterelnök és Hermann  Róbert hadtörténész nyitja meg, a múzeum Országzászló téri épületében. Sok újdonságot ígérnek a szakembernek és az  egyszerű látogatónak is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!