Akcióban a trükkös tolvajok - fát árulnak, vizet kérnek, majd rabolnak!

Szinte nem telik el nap anélkül, hogy valahol ki ne rabolnának egy idős embert: egy pohár vizet kérnek, rendőrnek adják ki magukat, vagy segítséget kérő hozzátartozónak. A közelmúltban több esetben próbáltak elkövetők bejutni házakba azzal, hogy akkumulátorokszt árultak.

feol.hu

Az elmúlt, ünnepek előtti időszakban több bejelentés érkezett besurranásos esetekről. Ez a bűncselekmény nem jellemzően csak éjszaka, sajnos nappal is előfordulhat, elsősorban családi házaknál és földszinti lakások esetében.

A téli hónapok kapcsán előfordulhat, hogy faárusok jelennek meg az emberek otthonánál, és jóval olcsóbban kínálják megvételre az árut. Érdemes körültekintőnek lenni, mert lehet, hogy lopott árut vásárolnak meg, másrészt a későbbiekben kiderülhet, hogy a megvásárolt fa mennyisége kevesebb a megvásárolténál. Gyakori az olyan eset is, hogy árusnak álcázzák magukat a besurranó tolvajok.

Néhány rendőrségi tipp a bűncselekmények megelőzése érdekében:

Ha gyanús körülményt észlelnek, azonnal értesítsék a rendőrséget az ismert 107-es vagy 112-es telefonszámon, illetve hívják segítségül szomszédaikat, rokonaikat! - javasolja a hatóság.

Zalában ál-hivatalnokok akcióztak - részletek itt!

 „Két generáció, egy cél!” - az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület közreműködésével indul vetélkedő nyugdíjasoknak és unokáiknak. 2010. január 22-én 9 órai kezdettel ezen klubok tagjai számára vetélkedőt hirdet meg a rendőrség, amelyre négy fős csapatokban lehet nevezni. A csapatok összeállításának kritériuma, hogy két nagyszülő és két unoka alkossa. A vetélkedő témaköre a megelőző vagyonvédelem, amely ez esetben elsősorban a gyakorlati alkalmazhatóságra fókuszál. Ezen rendhagyó módszerrel, kicsit más nézőpontból, világítunk rá a fontos vagyonvédelmi, bűnmegelőzési témákra. A lebonyolítás alatt vagyonvédelmi eszköz-bemutató látható a helyszínen. A rendezvény helyszíne a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tornaterme.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!