Fehérvár, matekfellegvár

Székesfehérvár - Több, mint hatszáz diák vett részt az országos matematikaverseny döntőjében. A telekis Strenner Péter korosztályában az ország legjobb matekosa lett.

Házi Péter

A Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány immár huszonegyedik alkalommal szervezte meg a határainkon is túlnyúló Kárpát-medencei matematikaversenyt, melynek döntőjét ezúttal Székesfehérváron tartoták, hála a Hétvezér Általános Iskola igazgatójának, Tölgyesi Ferencnének, a  tantestületnek, sőt a diákok szüleinek is, akik a fuvarozást vállalták. Mint Csordás Mihály, a verseny főszervezője lapunknak elmondta, több, mint 63 ezer diák vágott neki a matekverseny helyi fordulóinak, a fehérvári döntőbe pedig 617 tanuló, köztük 132 határon túli diák jutott. A helyenként igen nehéz, sok ötletet és rugalmas gondolkodást igénylő feladatokat korosztályok szerint oldották meg a diákok. Ami a székesfehérvári tanulók szereplését illeti, az általános iskolások közül a Széna Téri Általános Iskola tanulója, Tatai Álmos érte el a legjobb helyezést, a tizedik osztályosok kategóriájában pedig a Teleki Blanka Gimnázium tanulója, Strenner Péter lett az ország legjobb matekosa. A díjátadón a szervezők elismeréssel szóltak Fehérvár vendégszerető önkormányzatáról, s a háromnapos rendezvény programjairól is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!