Kerek ünnep, száz zord tél után

Csákvár - Szilvás-fahéjas tortával köszöntötte a Csuta család Köves Jánost, akinek 100. születésnapját pénteken ünnepelték. Meghitt, meleg szavakat is kapott ajándékba.

S. Töttő Rita

 

"Szelek megpofoztak, esők megvesszőztek, S meg nem mozdítottak, soha le nem győztek. Zord telek száz ráncot vájtak koponyámra, De lágy mohok ültek minden kicsi ráncba. Szikla vagyok, ülj rám és pihenj meg, vándor, Hogyha van kenyered, vedd ki tarisznyádból, Hogyha bánatod van, sírjál könnyet bőven, Tűrni s megmaradni, ember, tanulj tőlem" - többek közt ezzel a Sárközi György verssel köszöntötték századik születésnapja alkalmából ismerősei, barátai és családja Köves Jánost pénteken a Szent István úti idősek otthonában. Megható ünnepségnek lehettek szemtanúi a megjelentek,  melegség és szeretet vette körül az idős férfit, aki Csuta Zsolt cukrásztól és családjától isteni finom süteményt, a házias vidámság tortát kapta ajándékba. A Csuta család közeli rokona ugyanis Köves  bácsi, mégpedig egészen pontosan Csuta Zsolt  édesapjának, Csuta Andor édesanyjának a bátyja. Az eseményen nagy szeretettel köszöntötte még az ünnepeltet Katonáné Venguszt Beatrix polgármester is, aki Magyarország miniszterelnökének s a község  üdvözletét is tolmácsolta. A száz évből Köves János bizony kilencvenkilencet egészségben ért meg, s még januárban is gyalogszerrel járta meg a falut, és tért be a templomi misére, ám mostanra sajnos kicsit megromlott az egészsége. Ennek ellenére szemében látszódott a meghatottság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!