TESZedd-akció a tisztaságért

Székesfehérvár - TESzedd 2011 címmel országos kampány indul az illegális hulladéklerakók felszámolásáért. Az akció nagykövetei csütörtökön a fehérvári Civil Piactéren jártak.

Kocsis Noémi

Sajtótájékoztatón ismertették ma a TESzedd 2011 - Önkéntesen a tiszta Magyarországért elnevezésű, országos hulladékmentesítési program Fejér megyei részleteit. Az ország eddigi legnagyobb önkéntes akciójához már eddig is több mint 70 ezren csatlakoztak, akik vállalták, hogy már felderített illegális hulladéklerakókat számolnak fel, tisztítanak meg május 21-én. A program megyei koordinátora, Gábor Imre elmondta, Fejérben eddig 900 fő csatlakozott az akcióhoz, s ez a szám naponta növekszik.
Az eseményen Zay Andrea, a Közép-dunántúli Környezet-,Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség igazgatója egy listával szolgált a sajtó képviselőinek: ebből kiderül, csak Fehérváron 16 felszámolandó gócpontnál ténykedhetnek az önkéntesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!