A Videoton Japánoknak is szállít

Marcali - Az akkumulátorcsomagok összeszerelésére szakosodott VT KEP Kft. a stratégiai partnerének számító Sanyo után a szintén japán tulajdonban levő FDK cégnek is szállít.

Klecska Ernő

A telephelyen korábban működő farmergyár épületeit a Videoton jelentősen átalakította és felújította, a munkálatok révén egy teljesen új és modern üzem létesült Marcaliban. A rekonstrukció során a Videoton a gyártóterület jelentős részét klimatizálta és antisztatikus padlóval látta el, így a Li-ion akkumulátorcsomag-szerelés szigorú előírásainak is megfelelő körülményeket teremtett.
 Kialakították az új termék gyártásba viteléhez szükséges mérnöki kapacitást is, amely nemcsak magát a gyártásba vitelt segíti, hanem a gyártósorok és a szerelési, tesztelési eszközök tervezését és kivitelezését is el tudja végezni.
 Ezen változásoknak köszönhetően a Videoton marcali telephelye a környék egyik legnagyobb foglalkoztatójává vált, jelenleg több mint 200 főnek ad munkát. Az FDK-nak főként Ni-MH, a Sanyo számára pedig Li-ion akkumulátorcsomagokat szerelnek össze, amelyek kerti eszközökben, elektromos kézi szerszámokban, vezeték nélküli telefonokban, illetve elektromos kerékpárokban kerülnek végső felhasználásra. Az Ázsiából érkező akkumulátorcellákat érintkezők és kábelek segítségével hegesztik egymáshoz, majd műanyag házba helyezik vagy zsugorfóliával fogják azokat össze akkumulátorcsomaggá. Az új alkalmazásoknál, mint például az elektromos kerékpár, egy komoly elektronika is része az akkumulátorcsomagnak, amely a Videoton nyák-részlegei részére egy további beszállítási lehetőség.
A cég vevői legnagyobb megelégedettségére teljesít. Mind a Videoton, mind partnerei komolyan fontolgatják az együttműködés kiterjesztését.
 A telephelyen kialakított infrastruktúra nemcsak ezt a potenciális bővítést teszi lehetővé, hanem a további EMS projektek fogadását is - tudta meg lapunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!