Sportöltözőt építenek

Rácalmás - A rácalmási sportolóknak jövő nyáron már nem kell szégyenkezniük az öltözőjük miatt: önkormányzati beruházásban épül az új öltözőkomplexum...

Körmendi Erzsébet

A pályázati feltételek kedvezőtlenek voltak, ezért Rácalmás képviselőtestülete úgy döntött, saját beruházásban oldja meg a sportöltöző építését. Összesen 43,5 millió forintot áldoztak  a költségvetésből erre a fejlesztésre.


 - Sportolóinknak méltatlan körülmények, vizesedő falak között kellett öltözniük eddig. A vizesblokkról  jobb, ha nem is ejtünk szót. Szégyenkeztünk a bírók és a vendég játékosok előtt  - mondta Füredi Gábor, a Rácalmás SE elnöke.
A régi, több mint hatvan éves épületet felújítani nem lehetett, ezért újat terveztetett az önkormányzat, közbeszerzési eljárást hirdetett a kivitelezésre, és a novemberi eredményhirdetés után a  nyertes cég hozzá is kezdett a munkákhoz  már állnak az épület falai. Az új  létesítményben kap helyet a vendég és a hazai csapat, valamint a játékvezetők öltözője, egy vizesblokk és az egyesületi iroda.
- A Rácalmás SE szakosztályaiban több száz gyerek sportol, az egészséges életre nevelést fontos feladatnak tartjuk, ezért állt a képviselőtestület az ügy mellé, és remélem, fiataljaink jövő nyár elején birtokba is vehetik az új épületet - tette hozzá Schrick István polgármester.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!