Csákvár

2016.10.17. 12:15

„Mert a reformáció megmozgat!”: Futóverseny - pályán és a való életben

Csákvár - A verseny nem csak a pályán zajlik, hanem az életben is, a küzdelmekben pedig sem itt, sem ott nem vagyunk egyedül – derült ki az első evangélikus futáson Csákváron. „Mert a reformáció megmozgat!” – ezzel a mottóval szervezett ugyanis futóversenyt október 15-én a Csákvári Evangélikus Egyházközség.

S. Töttő Rita

Kültéri sporthoz épp ideális időjárás volt múlt szombaton Csákváron, ahol a helyi Evangélikus Egyházközség, azon belül is a gyülekezet presbiterei, Mészárosné Hőbe Ildikó és Bokor Béla hívta a futni vágyókat egy kis versenyre. Mint kiderült, az idén először megrendezett megmérettetés ötletét egy közösségi csoportosulás adta, amelyet a reformáció kezdetének 500. évfordulójára hívtak életre. A cél az, hogy aki csak tud, jövő év október 31-ig lefut 1517 kilométert, épp annyit, amennyi a reformáció kezdetének évszáma. Szlogennek a „Mert a reformáció megmozgat!" mondatot választották. Ezt az ötletet támogatja egyébként a Reformáció Emlékbizottság, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület, valamint Csákvár önkormányzata is.

Fotó: Némedi István

A verseny előtt áhítattal adóztak a közös célnak: Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke az áhítat alapigéjét Pál apostol korinthusbeliekhez írt első leveléből választotta, melynek lényege, hogy a verseny, a küzdelem többféle módon is értelmezhető. „Egy verseny során mindenki harcol a vetélytársakkal az első helyért, de emellett fontos, hogy mindenki küzd magával, a saját határaival, korlátaival is, és, ha ez a harc sikerül, akkor ugyanúgy győztesnek mondható, mint az abszolút első. A küzdelemnek azonban van egy harmadik aspektusa is. Az alkalmi futóversenyek mellett ott van földi életünk pályája is, ahol mindig ott „fut" mellettünk valaki, aki küzd velünk, küzd értünk, hogy az örök célt elérjük. Jézus már győzött és erre a győzelemre akar minket is elvezetni. A mi feladatunk nemcsak az, hogy célba jussunk, hanem az is, hogy egymást elsegítsük odáig."

Számos versenyszámban indulhattak a résztvevők a szombati programon, amely igazán családiasra sikerült, s melyet a Shamrock zenekar koncertje színesített.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!