Hétfői színes hírek

2024.06.17. 07:05

Putyin nevét skandálták a román drukkerek az ukránok elleni Eb-meccsen (videó)

Friss hírek a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

„Putyin, Putyin!”-rigmust skandáltak a román szurkolók

Forrás: AFP

Fotó: Franz Kirchmayr

Putyin nevét skandálták a román drukkerek az ukránok elleni Eb-meccsen (videó)

A Mandiner figyelt fel arra, hogy a román válogatott Ukrajna ellen 3-0-ra megnyert Eb-meccse során „Putyin, Putyin!”-rigmust skandáltak a román szurkolók.


 

Szurkolói összecsapás miatt nyolc személyt vettek őrizetbe a szerb–angol meccs előtt

Szurkolói összecsapás miatt a német rendőrség ideiglenesen nyolc személyt őrizetbe vett a vasárnapi szerb–angol labdarúgó-Európa-bajnoki mérkőzés előtt Gelsenkirchenben.

Euro 2024: Serbia - England
Nyolc személyt vettek őrizetbe a szerb-angol meccs előtt
Fotó: Bernd Thissen / Forrás: AFP

Az 1-0-s angol győzelemmel zárult találkozót megelőzően két tábor ugrott egymásnak, de hétfői rendőrségi tájékoztatás alapján az incidens gyorsan lezárult. Egy szerb zászlókkal feldíszített étterembe angol szimpatizánsok próbáltak bejutni.

 Végül hét szerb és egy angol drukkert vettek őrizetbe, ők nem láthatták az Eb-meccset, ezt követően pedig távozhattak a fogdából. 

A rendőrség ügyükben felvette a kapcsolatot az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA), és azt javasolja, hogy az érintetteket tiltsák ki az Eb-ről.

Az összecsapás során egy szurkoló fejsérülést szenvedett, őt kórházban ellátták, de saját felelősségre elment megnézni a mérkőzést.

A jelentések szerint albán szurkolók provokálták a szerbeket, majd ebbe a verekedésbe kapcsolódtak be az angolok. Egy angol szurkolót vérző arccal vezettek el, többeket megbilincseltek

adta hírül az Origo.

Gündogan újra együtt edzett társaival

A magyarok elleni szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésre készülő német labdarúgó-válogatottal edzett ismét a bokapanaszokkal kezelt Ilkay Gündogan.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Germany v Scotland
Ryan Porteous csúszott rá Gündogan lábára
Fotó: Tobias Schwarz / Forrás: AFP

A csapatkapitány a skótok ellen 5-1-re megnyert pénteki Eb-nyitányon sérült meg, de végigjátszotta az összecsapást. Az első félidő hajrájában Ryan Porteous csúszott rá a lábára, a németek ezért büntetőt kaptak, a skót futballista pedig piros lapot. A lefújás után annyit lehetett látni, hogy Gündogan jeges tömlővel a jobb bokáján hagyta el a pályát.

Kiderült, hogy ki fújja a sípot a magyar–német meccsen

A holland Danny Makkelie fújja majd a sípot a magyar labdarúgó-válogatott szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésén, amelyen a házigazda németek lesznek az ellenfelek Stuttgartban.

A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyaroknak, ezek közül kettő rossz emlékű világbajnoki selejtező volt. 

A portugálok elleni 2017-es mérkőzésen, a Groupama Arénában, majd 2021 szeptemberében, Elbasanban, az albánok ellen is a rivális nyert, egyformán 1–0-ra.

FC Barcelona v SSC Napoli: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyaroknak
Fotó: Jose Breton / Forrás: AFP

A harmadik meccset tavaly novemberben, a Puskás Arénában rendezték, s ez már kellemesebb emlékeket ébreszthet a magyar szurkolókban, Szoboszlai Dominikék ugyanis a 3–1-es Montenegró elleni győzelemmel biztosították be elsőségüket az Eb-selejtező G csoportjában.

Makkelie vezette az előző kontinenstorna német–angol nyolcaddöntőjét is, amelyet a később finalista szigetországiak nyertek 2–0-ra, a 2022-es katari vb-n pedig a spanyol–német csoportmeccsen (1–1) fújta a sípot.

A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik.

Hatalmas szurkolói zónával várják a jegy nélkül maradt drukkereket Stuttgartban

A városháza mellett elhelyezkedő Marktplatz rendezvényközpont kínálta óriási területen építették fel a szurkolói zónát Stuttgartban, ahol szerda este a magyar labdarúgó-válogatott a második csoportmérkőzését játssza majd a németországi Európa-bajnokságon a házigazdák csapatával.

Vasárnap este viszonylag kis létszámban követték figyelemmel az érdeklődők a tulajdonképpen négy szurkolói zónát is magában foglaló belvárosi téren az 1–1-es döntetlennel zárult szlovén–dán összecsapást az óriáskivetítőkön. 

A 21 órakor rendezett Szerbia–Anglia (0–1) csoportmeccsre már jóval többen voltak kíváncsiak, és a szurkolói zónában lévő vendéglátóegységek forgalma is megnőtt ezen a találkozón. Szerda este nagy valószínűséggel még ezt a hatalmas területet is megtöltik majd a drukkerek, aki ugyanis nem jutott jegyhez és nem lesz ott a stuttgarti stadionban, az innen követheti majd figyelemmel a magyar és a német válogatott csatáját.

Ebben a zónában számos kiegészítő programmal is várják az érdeklődőket, így például a magyar találmányt, a teqballt is ki lehet próbálni, de akár a strandlabdarúgás alapjait is el lehet sajátítani. A szervezők szurkolói bolttal is készültek a drukkereknek, ebben számos emléktárgyat vásárolhatnak az ide ellátogatók, és mind a 24 Eb-n szereplő válogatott hivatalos mezét is meg lehet venni: a magyar nemzeti tizenegy meggypiros dressze 100 euróba kerül.

Manuel Neuer megdöntheti Buffon Eb-s kapusrekordját a magyarok ellen

Manuel Neuer szerdán, a magyarok ellen beállítja az olasz Gianluigi Buffon 17 meccses Európa-bajnoki kapusrekordját, ha ő védi a házigazda német labdarúgó-válogatott kapuját a második fordulóban.

Az abszolút csúcsot a portugál Cristiano Ronaldo tartja 25 Eb-találkozóval.

Neuer a skótok elleni, 5–1-es hazai győzelemmel zárult pénteki nyitányon 16. kontinentális találkozóján védett. Aktív poszttársai közül rajta kívül a portugál Rui Patríciónak is – aki jelenleg hazája csapatának második számú kapusa – 16 Eb-meccse van eddig.

A negyedik kontinensviadalán (2012, 2016, 2021, 2024) szereplő Neuer nagy fölénnyel vezeti a német hálóőrök listáját, hiszen a második helyen Toni Schumacher (7), a harmadikon pedig Oliver Kahn (6) áll.

Szexi pillanatok az Eb-n: a lengyeleknek is van fociimádó kebelcsodájuk (videó)

Komoly kihívója akadt a horvát válogatott dögös rajongójának, Ivana Knöllnek egy lengyel kebelcsoda személyében.

Forrás: Marta Barczok Facebook-oldala

A horvát modell, influenszer és Insta-sztár a 2018-as tornán dobta fel a drukkereket, Ivana pedig ezt kihasználva azóta is eljár a nagy focieseményekre, és gyűjti a követőket a közösségi oldalán.

Ám a németországi foci-Eb-n komoly kihívója akadt, a hollandok elleni mérkőzésen ugyanis megjelent a lengyelek egyik legszemrevalóbb szurkolója, a hazájában csak Miss Európa-bajnokság néven emlegetett, Marta Barczok. 

A lengyel kebelcsoda videójával indítjuk a hétfőt, illetve a napi színes hírfolyamot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában