Vasárnapi színes hírek

2024.07.14. 10:35

Jól szórakoztak a részeg angol szurkolók, akik elkötöttek egy Trabantot, baleset lett a vége (videó)

Alábbi hírfolyamunkban friss információkat talál a labdarúgó-Európa-bajnokságról.

MW

Angol szurkolók Berlinben, az Eb-döntő előtt

Forrás: AFP

Fotó: BENJAMIN CREMEL

Jól szórakoztak a részeg angol szurkolók, akik elkötöttek egy Trabantot, baleset lett a vége

Nem mindennapi videó került fel a világhálóra pár angol szurkolóról, akik elkötötték az egyik pub reklámautóját, egy sárga színű Trabantot, amelynek a tetején söröshordók voltak – írja az Origo.

Az egyik drukker pepattant a volán mögé, majd a többiek kitolták az útra, ahol a forgalomban szabályosan közlekedő másik autónak ütköztek.

A veszélyes mutatványon láthatóan jól szórakoztak a drukkerek, a vétlen autója sofőrje viszont biztosan nem volt boldog.

A bájos riporter eltűnt az angol drukkerek között

Berlinben ma este 21 órakor kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság döntője Anglia és Spanyolország között. Bár a két válogatott szurkolói az UEFA-tól egyaránt alig több mint tízezer belépőjegyet kaptak, a 74 ezer fős befogadóképességű Olimpiai stadionban bizonyosan jóval többen lesznek.

Berlinbe ötvenezer angol drukker érkezett, és egy csoportjuk tegnap azzal cukkolta a spanyolokat, hogy Gibraltár, a Pireneusi-félsziget déli csücske az övék; legalábbis az Egyesült Királyság szuverenitása alá tartozik. 

A szigetországi drukkerek vasárnap délután is megadták a módját, hogy feltüzeljék magukat az esti döntőre. 

A Sky Sport tudósítója eltűnt az angol szurkolók között – vette észre a Magyar Nemzet

Még egy német rendőr is beállt az angol táborba – vajon ehhez mit szólnak a felettesei?

Csinos ikerpár drukkol a két spanyol sztárfocistának az Eb-döntőn

A berlini Olimpia Stadionban ott lesz egy szexi ikerpár is – tudta meg az Origo. A 34 éves Daphne és Melanie a spanyol válogatott sikereiért szorítanak, ugyanis Melanie Canizares a Real Madrid támadójának, Joselunak a párja, míg Daphne Canizares szintén a Királyi Gárdát erősítő Dani Carvajal felesége.

Joselu 2016-ban jött össze Melanie-val, míg Carvajal 2022-ben vette feleségül Daphne-t, így a két játékos most már egymás sógora is. 

Melanie most modellként dolgozik, de korábban légiutaskísérő volt, míg Daphne a Blue Weddings céget vezeti, amely esküvők és társasági események szervezésére specializálódott.

Melanie Canizares Joselu, Daphne Canizares, Dani Carvajal 
Forrás:  X/Twitter

Vilmos herceg és Fülöp király is ott lesz a berlini döntőn

Vilmos herceg és VI. Fülöp király is ott lesz a labdarúgó Európa-bajnokság berlini döntőjén, a vasárnap esti Anglia–Spanyolország mérkőzésen.

Vilmos herceg részt vesz az Anglia–Svájc Eb-mérkőzésen
Fotó: Adrian Dennis / Forrás: AFP

A finálét a tervek szerint a helyszínen tekinti meg többek között Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Frank-Walter Steinmeier német elnök, Keir Starmer brit miniszterelnök és Pilar Alegría spanyol sportminiszter is.

Fülöp király a meccs után - a végeredménytől függetlenül - az öltözőben szeretne köszönetet mondani és gratulálni a spanyol válogatottnak.

Érzelmes üzenetet írt a haldokló edző az angolok szövetségi kapitányának

Az angol labdarúgó-válogatott történetének első külföldi szövetségi kapitánya (2001 és 2006 között), Sven-Göran Eriksson üzent az Európa-bajnokság döntőjére készülő jelenlegi csapat edzőjének. Azt szeretné, ha Gareth Southgate miatta is megnyerné az Eb-t a spanyolok ellen vasárnap. Eriksson szavainak súlyt ad, hogy halálos betegségben szenved – írja a Magyar Nemzet.

SWEDEN SVENNIS IS CELEBRATED IN DEGERFORS
Az angol labdarúgó-válogatott egykori menedzserét, Sven-Goran Erikssont ünneplik
Fotó: Kicki Nilsson / Forrás: AFP

Eriksson utoljára 2019-ben edzősködött, a Fülöp-szigetek válogatottjának szövetségi kapitánya volt, és ez év elején derült ki, hogy halálos betegséggel küzd, hasnyálmirigyrákja van. A 76 éves, legendás edző az Eb-döntő előtt a The Telegraph-nak nyilatkozva üzent az angol válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának, Gareth Southgate-nek. 

Gareth, tedd meg értem, Sir Bobby Robsonért és Angliáért! Angol szövetségi kapitánynak lenni szép nyomással jár. Olyan sokat beszélnek 1966-ról és a Sir Alf Ramsey-féle csapatról, hogy ebben a pozícióban rögtön tudod: neked kell megszakítanod a vb-győzelem óta eltelt évek hosszú sorát. Ezt a nyomást én is éreztem, Sir Bobby Robson is, ahogyan a Ramsey-t követő tizenhárom szövetségi kapitány is. Egyikünk sem járt sikerrel, de eddig Southgate járt legközelebb a sikerhez. Gareth Sir Alf után a legjobb angol edző, és ha nyer az Eb-n, akkor még nála is magasabbra juthat. Gyerünk Gareth, csináld meg azt, amire mi nem voltunk képesek!

– üzente Eriksson.

Gareth Southgate és az Eb-döntő előtt neki üzenő Sven-Göran Eriksson évtizedek óta ismeri egymást
Fotó: Andrew Yates / Forrás: AFP

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában