Az agy zárt térben is jól kiszellőzik így

2020.07.29. 13:00

Újra megtelt élettel a Rác utcai alkotóház

Koppan a vésőn a kalapács, és zörren a szövőszék mechanikája a táborban.

Palocsai Jenő

A két Gabriella a szövőszéknél. Az egyesület első, felnőtteknek szervezett idei tábora zajlik ezen a héten Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete újra megtöltötte élettel a Rác utcai alkotóházat. Két belső helyiségben szövőtábort mutatott Szenczi Jánosné, az egyesület elnöke, a tábor vezetője.

Zömmel nyugdíjasok, pe­dagógusok ültek a szövőszékek és keretek között. Az egyik párnát készített, míg a másik szalagot.

A kis előszobában egy hölgy, mint kiderült vegyészmérnök, egyszínű zöld anyagot szőtt, amiből sálat készít majd magának vörös, hullámos hajához illőt. Azt mondta, hogy igazán jó kikapcsolódás az agynak egy ilyen, a megszokottól eltérő tevékenység.

A két Gabriella a szövőszéknél. Az egyesület első, felnőtteknek szervezett idei tábora zajlik ezen a héten Fotó: Fehér Gábor

A hátsó helyiségben nemezeléssel ollótartó, telefontok készült ezernyi színben, míg az udvaron ifjú és idősebb urak faragtak mintákat és öblös edényeket Varga Csaba értő irányítása mellett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában