szponzorált tartalom

2021.04.05. 15:12

Így igazodj el a költöztető cég árajánlatában

A költöztetés nem filléres kiadás. Ha elvégezted a házifeladatodat és lekértél néhány árajánlatot a szóba jöhető költöztető cégekről, akkor látod, hogy ahányan vannak, annyi féle árat adtak. Megmutatjuk, hogyan olvass a sorok között.

Legfontosabb értékeidet csak megbízható költöztető cégre bízd, ne szerződj kóklerekkel.

Ha nemsokára itt a költözködés napja és nekiálltál költöztető céget keresni a neten, biztosan szembe találtad magad a tengernyi hirdetéssel és céggel. Nem csak a választék óriási, hanem az árak közötti szórás is. Hajlamosak lennénk a legolcsóbb felé mozdulni, de ez sokszor csalóka. Megmutatjuk, hogy miért.

Legfontosabb értékeidet csak megbízható költöztető cégre bízd, ne szerződj kóklerekkel.

Az óradíj alapú elszámolás buktatói

A kis költöztető cégek remek árakkal hódítanak, ezért ha rövid a költségvetés, gyorsan meg is bízunk egyet. Akkor ér a meglepetés, amikor benyújtják a végszámlát és nem értjük, mi történt.

A kis költöztető cégek általában úgy néznek ki, hogy valaki vesz egy kisteherautót és elhívja a haverját rakodni. Ez annyit jelent, hogy két ember hordja a holmikat, közben senki nem vigyáz az autóra, vagy éppen aki költözködik. Ilyen felállással háromszor annyi időbe kerül a holmik rakodása, mint ha profi költöztető céget keresnél meg, akik megfelelő számú embert küldenek ki a rakodáshoz – és azok még tudják is, hogy mit csinálnak. A nehéz tárgyak mozgatásának megvan a technikája, amit tanulni kell.

Ha nem elég körültekintően választod a költöztető céget, igen sokba kerülhet a végén.

Plusz tételek

Néhány költöztető cég azzal lep meg, hogy felszámolja az emelet díjat, előre nem jelzi a nehéz tételek után járó plusz díjat vagy a hétvégi felárat, esetleg olyan kilométer tarifát számol, amivel körbejárhatná Magyarországot. Mindig egyeztess előre a várható plusz tételekről, és akkor különösen kérdezz rá, ha semmi ilyen nem szerepel az árajánlaton.

Kétszer annyi lett, maradhat?

Ez is a kis, egyteherautós buhera cégek sajátja, és igen sokan futottak már bele. Vagy nem is kapsz előre egy részletes árajánlatot, vagy a becsült ajánlat másfél-kétszeresét fizeted. Ez lehet azért, mert szimplán alábecsülték a munkát, de lehet azért is, mert szándékosan adtak alacsony ajánlatot.

Egy profi költöztető cégnél ilyen nem fordul elő. Lehetnek apróbb eltérések, de inkább lefelé. A profik tudják, hogy mennyi a holmi, hány ember kell hozzá és ezt mennyi idő alatt végzik el. Nekik az az érdekük, hogy pörgessék a munkát, mert utána van még több fuvarjuk aznap.

Válassz inkább profi költöztető céget, még ha egy-két napot várni is kell rájuk, nem fogsz csalódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában