Tucatnál több bűncselekmény

2018.04.11. 15:30

A móri betörő több trafikot is feltört

A rendőrség hivatalosan is megerősítette lapunk korábban már közzétett információját, miszerint elfogták a móri sorozatbetörőt.

B. Kiss László

A már előzetesben lévő férfi legnagyobb zsákmánya másfél millió forint volt

Fotó: Shutterstock

Lapunk nem hivatalos, de megbízható forrásból már korábban értesült arról, hogy elfogták a móri sorozatbetörőt, aki az elmúlt hetekben a kisvárosban több családi ház melléképületét is feltörte. Az információt most a rendőrség is megerősítette. A részletekről a székesfehérvári városi rendőrkapitányság munkatársa, Juhos Viktória címzetes őrnagy az alábbiakat mondta el az FMH-nak.

A harmincas éveiben járó, móri illetékességű férfi egy fehérvári trafikba próbált betörni, amikor elfogták. Kiderült róla, hogy az idén januárban és februárban kilenc bűncselekményt követett el. Több dohányboltba is betört, oly módon, hogy alulról megbontotta a pavilonok szerkezetét. A legnagyobb zsákmánya 1,5 millió forint volt, melyre Kőszárhegyen tett szert. Ugyanakkor betört például Dégen is, ahol a kis üzletből – úgymond – válogatás nélkül vitt el árucikkeket, például zseblámpát vagy kesztyűt. A nyomozás során a fehérvári kapitányság felvette a kapcsolatot a móri rendőrökkel is, aminek köszönhetően kiderült: a férfi tört fel az említett időszakban öt mellék­épületet a kisvárosban.

A már előzetesben lévő férfi legnagyobb zsákmánya másfél millió forint volt
Fotós: Shutterstock

A rendőrség a nyomozás során tartott házkutatás alkalmával megtalálta az említett másfél millió forintot, illetve egyéb, Dégről lopott tárgyakat. A február 22-én elfogott fiatalember, aki mindent beismert, előzetes letartóztatásban van. Bár büntetlen előéletű, egy másik eljárás is folyik ellene korábbi betörések miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!