Európa Kulturális Fővárosa 2023

2017.09.27. 14:19

A megyei közgyűlés is támogatja Fehérvár pályázatát

Egyhangú szavazáson döntött úgy a megyei közgyűlés, hogy támogatja Fehérvár az „Európa Kulturális Fővárosa 2023” cím elnyerését célzó pályázatát.

B. Kiss László

Fotó: Nagy Norbert

A cím elnyerése nem csak Székesfehérvárnak, de a megye többi településének is kivételesen lehetőség lenne – ezzel kezdte Cser-Palkovics András a beszédét, melyet a megyei közgyűlés szerdai ülésén a grémium tagjai előtt mondott. A javaslatot, amely a megyeszékhely az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére benyújtandó pályázatának támogatását tartalmazta, első napirendi pontként tárgyalták a megyei közgyűlés tagjai, s az ülésteremben nem csak a polgármester, de Róth Péter alpolgármester is ott volt. Cser-Palkovics a továbbiakban elmondta, hogy – több fórumon – a város lakosságának véleményét is kikérték arról, hogy benyújtsák-e a pályázatot. Több ezer polgártól érkezett visszajelzés, s ezek több mint 90 százaléka támogató, igenlő értelmű volt.

Fotós: Nagy Norbert

A dolog jellegénél fogva a pályázatot ugyan Székesfehérvár nyújtja be, de azt szeretnék, ha ehhez minél szélesebb támogatottságot kapnának megyeszerte – mondta el a polgármester. Éppen ezért a vidéki települések polgármestereit is megkeresték, és az eddig kapott válaszok 100 százalékban támogatóak. Példás egyetértés mutatkozik tehát ezen ügyet illetően, ami – tette hozzá Cser-Palkovics András – adott esetben egy demokráciában sem hátrány. A város a pályázatot, illetve annak elnyerését nem célnak, hanem eszköznek, elsődlegesen a közösségépítés eszközének tekinti – fogalmazott az elöljáró.

A megyei közgyűlés jelen levő 16 tagja – négyen hiányoztak szerda délelőtt az ülésről – egyhangúlag a kulturális főváros címet célzó, fehérvári pályázat támogatása mellett szavazott..

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában