Gyógyulás

2017.09.18. 17:14

Megmutatták az új ágyakat a kórház gyermekrészlegén

SZÉKESFEHÉRVÁR – A város januári jótékonysági estélyén összegyűlt támogatásnak köszönhetően 48 új ággyal gazdagodott a kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya. Ezeket mutatták most meg az osztályon.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor

A VI. Székesfehérvári Jótékonysági Estély nagyszabású rendezvényét az újév első hétvégéjén rendezték a Hotel Magyar Királyban – az itt befolyt összeget idén a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Újszülött, Csecsemő és Gyermek Osztálya számára ajánlották fel. A támogatásból vásárolt 48, azaz 19 felnőtt és 29 kisdedágyat Simon Gábor főorvos köszönte meg a városnak azon a hétfői találkozón, ahol megmutatták a már birtokba vett szép, színes, új ágyakat. Szabó Hajnalka osztályvezető főorvos pedig hozzátette: sokat jelentenek az osztálynak az új ágyak, hiszen az, hogy a gyerekek milyen körülmények között gyógyulnak, lelkileg és testileg is sokat számít.

Fotós: Fehér Gábor

Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta: akinek volt lehetősége, akár nagyobb összeggel is támogatta az estélyen a célt, s ennek köszönhető, hogy az osztály álmának megvalósulását teljes mértékben tudták fedezni a támogatásokból. Végül megjegyezte: a következő támogatandó tervekről is esett már szó, melyekben a város igyekszik segíteni, illetve megtalálni közösen a megoldást.

Az osztályon a nem rég nyugdíjba vonult Simon Gábor, Szabó Hajnalka, az új osztályvezető, valamint Csernavölgyi István, a kórház főigazgatója és Reiber István orvosigazgató vezette körbe a megyeszékhely polgármesterét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában