Nem adják fel

2017.11.15. 08:00

Újabb kihívások előtt áll a kétéves, kislángi Benett

Hatalmas akaraterő van a csöppnyi kisfiúban: már túl van egy sikeres műtéten, de a család még nem lélegezhet fel.

Szanyi-Nagy Judit

Az apuka, Béla és kislányuk, Mercédesz, az ajándékba kapott babával és a szimbolikus lila lufival Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Október 26-án számoltunk be arról a kislángi Széchenyi Benettről, aki kevesebb mint kétéves kora ellenére számos megpróbáltatáson ment már keresztül. Szerencsére a hónapok óta – betegség miatt – tolódó gyomorműtétre e héten kedden sor került, és a kisfiú sikeresen vette ezt az akadályt is. Az eredményeket a közeljövőben tudja meg az édesanya, Kiss Alexandra, aki már vasárnap óta a kórházban tölti mindennapjait Benettel.

– Bár a gyomorműtét sikeres volt, már előbb be kellett feküdnünk a kórházba, mert Benett belázasodott. Most pedig atípusos tüdőgyulladást kapott – mesélte az édesanya, aki lapunknak azt is elmondta: az orvosok felkészítették őket erre, hiszen a kisgyermek sokkal fogékonyabb az efféle megbetegedésekre az immunrendszer gyengesége miatt. A kisfiú a műtét óta folyamatosan sír, és továbbra is rosszul alszik. – Az is lehet, hogy hiányzik neki az otthoni környezet – találgat Alexandra –, de mivel a katéter még a pocakjában van, így érthető módon nem engedhetnek haza bennünket a kórházból. Mindenesetre, ha Benett pénteken már nem lesz lázas, reménykedhetünk a hétvégi hazamenetelben.

Benettnek a Hírlapon keresztül már több ismerős és ismeretlen is segített, ám az összefogásból sosem elég.

Az apuka, Béla és kislányuk, Mercédesz, az ajándékba kapott babával és a szimbolikus lila lufival Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Tegnap a koraszülöttek világnapi rendezvény mellett jótékonysági délutánt is szerveztek Enyingen, amely során fodrászok vették kezelésbe az önkéntesen adakozni vágyókat. Gyermekek és szüleik is éltek a lehetőséggel, sokat segítve ezzel a családnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában