kötbért a városnak

2018.01.25. 17:30

Mégis pláza lesz a murvás parkolóból?

A keddi online lakossági fórum egy kérdésére válaszolva Cser-Palkovics András polgármester azt írta, hogy 4 millió euró összegű kötbérbevételt hoz 2018-ban a városnak a murvás parkoló.

Majer Tamás

Ingyenes, így igencsak népszerű a murvás parkoló. Ám nem szépíti a várost

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

A Palotai út és a Halász utca sarkán található murvás parkolóként ismert és használt területen már régen bevásárlóközpontnak kellene magasodnia – a tervek szerint legalábbis.

A terület birtokosa – egyúttal az Alba Plazát is tulajdonló! – Klepierre nevű cég. Magyar munkatársaikkal hamar sikerült felvennünk a kapcsolatot, Kálmán Katalin operatív igazgató rövid időn belül válaszolt kérdéseinkre.

Eszerint jelenleg is érvényes építési engedéllyel bírnak. – Ugyanakkor a tervezéskori és az éppen aktuális piaci viszonyok okán az épületet újra kell terveztetnünk, illetve újbóli engedélyeztetést kell elindítanunk, ez okozza a késést – fogalmazott.

Székesfehérváron – talán csak városi legendaként – élt egy üzleti elképzelés, miszerint a már meglévő nagy plázát is birokló cég csak azért vette meg anno a Palotai úti területet, hogy oda más ne építkezhessen: ezzel megakadályozandó a konkurencia megjelenését. A cég cáfolja ezt a narratívát.

- Az archeológiai vizsgálatot megcsináltattuk, az építési engedélyt megkértük, mindkét feladat százmilliós beruházás volt – írta Kálmán Katalin. – Célunk, hogy olyan bővítése legyen az Alba Plazának, ami kiegészíti a jelenlegi bevásárlóközpontot – tette még hozzá a leendő komplexumról szólva az igazgató.

A Klepierre a kötbért elismeri, s a szerződésben foglaltaknak megfelelően, időben átutalja az önkormányzat részére – ígérik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában