Nap vezesse léptedet

2018.03.25. 13:03

A 90 esztendős Bözsi mamát köszöntötték a faluban

A 90 esztendős Bözsi mamát szombaton este köszöntötték születésnapja alkalmából a klubban. Virággal, tortával, szép szóval.

V. Varga József

Sárbogárd településrészén vagy kétszázan élnek, itt mindenki ismer mindenkit, nem volt egyszerű titokban tartani, mire is készülnek a Sárhatvan Klub tagjai. Bözsi mamának úgy mondták, társklubjuk képviselői jönnek hozzájuk vizitálni, neki is ott a helye. Otthon, fia és menye, amikor szóba került a hétvége, alig tudta elterelni a szót, magyarán füllentettek, megbocsátható módon. Tekergették is a rádió gombját, hogy valami magyarnótára hívják fel a mama figyelmét.

Bezzeg szombaton, valamit megsejtett a születésnapos. Hiába, no, az évtizedek fineszén nehéz túljárni. Hol van az autóbusz? – firtatta. Bent, a szépen feldíszített helyiségben aztán leültették középre, s már szólt is dal, a szavalat, a köszöntő. Eleinte szóhoz sem engedték jutni mindenki Bözsi mamáját.

A 90 esztendős Bözsi mamát köszöntötték Sárhatvanon Fotó: V. Varga József/Fejér megyei Hírlap

Baki Pálné, született Farkas Erzsébet 1928. április 3-án Aranyospusztán látta meg a napvilágot, gyerekként Ödönpusztán élt, azután 1947-ben férjhez ment. Öt gyermeknek adott életet: Erzsébetnek, Pálnak, Margitnak, Annának és Évának. A nagy megpróbáltatás 1964-et követően várt rá: immár egyedül nevelte gyermekeit. Tisztességre, becsületre, minden szépre és jóra.

Bözsi mamát mindenki ismeri, szereti a faluban. Mára már 7 unokája, 13 dédunokája és a hat hónapos ükunokája – Robika – tölti be szíve-lelke minden apró zugát.

A malomkeréknyi kosarat fehér virágok díszítették, a 90-es évszámot formázó „csudálatos” tortát a hopmester, Győriné Mariann klubelnök és társai hozták be. A csillagszóró szikrái a fátyolos szemekben tükröződtek, majd felcsattant a taps. Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere oklevéllel és ajándékkal érkezett, s jöttek sorban a hozzátartozók, a falubeliek, a szomszédok, az ismerősök.

A család húsvétkor, Sárszentmiklóson köszönti majd a születésnapost. Nem szabad elégedetlenkedni, nem szabad elhagyni magunkat! – fogalmazta meg kíváncsiskodásunkra Bözsi mama. Az Isten éltessen mindenkit! – tette aztán hozzá csöndesen…

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában