testi épségét kockáztatta

2018.03.28. 11:46

A bicskei ifj. Apró Attila hősiessége követendő példa

Hősies helytállása elismeréseként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgyat adományozott ifj. Apró Attilának, a bicskei önkormányzati tűzoltóság beosztott tűzoltójának március 27-én, Budapesten.

Katasztrófavédelem

Fotó: Jóri András - BM OKF

Február 21-én késő este Zsámbékon, az Akácfa utcában kigyulladt egy autószerelő-műhely, benne két személykocsival. A tűz átterjedt az épületre is. A felderítés során kiderült, hogy odabenn több, hőhatásnak kitett palack is van. A kiérkezett egységek két tagja – ifjabb Apró Attila, bicskei önkormányzati tűzoltó és Dévity Attila tűzoltó főtörzsőrmester, a bajnai katasztrófavédelmi őrs beosztott tűzoltója – testi épsége kockáztatásával eltávolította és biztonságos helyre vitte az égő épületből az átforrósodott palackokat, megakadályozva azok felrobbanását.

Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy és ifjabb Apró Attila tűzoltó főtörzsőrmester Fotó: Jóri András – BM OKF

Hősies helytállásáért, bátor magatartásáért dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató ifj. Apró Attilát és Dévity Attila tűzoltó főtörzsőrmestert követendő példaként állította a hivatásos katasztrófavédelmi szervek személyi állománya elé.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában