Nem okoz gondot a zöldhulladék, fűtenek majd vele

2018.05.08. 17:30

2018 a fejlesztések éve Kulcson

2018 a fejlesztések éve lesz Kulcson, hangzott el nemrégiben a Kulcsi Falunapon, amikor az Egészségház átadóján Fejes Balázs alpolgármester, a műfüves pálya átadásakor pedig Jobb Gyula polgármester beszélt az eldöntött beruházásokról.

Sági Zoltán

A srácok már nagyon fociznának

Fotó: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Mint az alpolgármester elmondta, a 2014-ben újjáalakult önkormányzat Kulcson új alapokra és szintre helyezte az önkormányzati feladatellátás színvonalát. Ehhez megfogalmazták azokat a felzárkóztatásra szoruló működési és infrastrukturális területeket, amelyekre fejlesztési elképzeléseinket fókuszálták. Hatvan intézkedést fogalmaztak meg magunknak, és a feladatok megvalósításához szükséges feltételek, eszközök és források előállításán azóta is folyamatosan dolgoznak.

Az elmúlt négy évben 16 pályázati projektet készítettek elő, és nyújtottak be, több mint 1,6 milliárd forint támogatási igénnyel, amelyek hozadékait, pozitív eredményeit, mint Fejes Balázs fogalmazott, ma már mindenki érezheti.

– A stratégián alapuló, jól tervezett és felépített, kitartó munka átsegített minket minden akadályon. E munka gyümölcseinek lehetünk itt ma mindannyian a szemtanúi. Az idei év a beruházások éve lesz Kulcson.

Valóban, az Egészségház és a multifunkcionális, műfüves pálya múlt heti átadása csak a kezdet. Időközben elindult a Kossuth Lajos utca teljes hosszában a járdaszakasz felújítása, illetve kiépítése, a várva várt szennyvízcsatorna beruházás – és egy szilárd biomassza fűtőmű előkészítő műveletei is gőzerővel folynak. Ahogy az alpolgármester fogalmazott: a legtöbb településnek gondot okoz a zöldhulladék – ők ellenben fűtenek majd vele. Van Kulcsnak továbbá egy benyújtott pályázata első világháborús emlékműre – amely támogatási döntésben részesült.

A srácok már nagyon fociznának
Fotós: Sági Zoltán/Fejér Megyei Hírlap

Az Egészségház finanszírozásáról érdemes elmondani, hogy a beruházáshoz szükséges 50 milliót a Fejér Megyei Önkormányzattól kapott kamatmentes, 17,2 milliós kölcsönből, és a Kulcsi Önkormányzat gazdálkodásából, az egészségügyi számlákon felhalmozott forrásokból teremtették elő. A háziorvosi praxis ugyanis Kulcson az önkormányzat tulajdonában van, amelynek így a nyeresége is a közösségé.

Jobb Gyula polgármester a műfüves pálya átadásakor elmondta: a létesítménnyel egy álom vált valóra. A megvalósítandó álmokat tovább sorolva pedig bejelentette: át fogják fordítani a nagypályát is, a felszabaduló terület pedig rendezvényhelyszín lesz. Az átfordított futballpálya köré futókört terveznek, hogy a kulcsi kocogók egyre népesebb köre, csakúgy, mint az általános iskolások is, biztonságos körülmények között sportolhassanak. A tervek között szerepel még egy multifunkciós atlétikai pálya, magas- és távolugró lehetőséggel, salakos teniszpálya, és egy gördeszka pálya, ahogy a polgármester fogalmazott: – a rosszcsont kis kulcsi gyerekeknek, akik a Polgármesteri Hivatal lépcsőjét már teljesen tönkretették.

Zárásként a polgármester, a jelenlévők derültségére, ígért még egy felnőtt játszóteret is a településnek – nyilván street workout pályára gondolt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában