emlékezés és gratuláció

2018.06.15. 16:17

Átadták az első Varázspálca-díjat a Lánczos gimnáziumban

Sok más iskolához hasonlóan a Lánczos Kornél Gimnáziumban is véget ért a tanév pénteken. Az évzáró megható pillanata volt egy új díj átadása, amely a volt igazgató, Lovranits József emlékét őrzi. 

Bokros Judit

A Lánczos gimnázium idei díjazottjai

Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

A tanévzárón Bordács Lajos, az iskola egyik alapítója, jelenleg megbízott igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd röviden megemlékezett az iskola áprilisban elhunyt alapító igazgatójáról, Lovranits Józsefről, aki ősszel vehetett át Prima-díjat a színvonalas intézmény létrehozásáért. Az emlékezés percei után a gratuláció és az öröm pillanatai következtek. Számos elismerést, díjat adtak ugyanis át a fiataloknak, akik a legkülönbözőbb területeken teljesítettek kiválóan.

A Lánczos gimnázium idei díjazottjai
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az eddigi iskolai elismerések mellé felsorakozott egy új: a Varázspálca-díjat Lovranits József emlékére hozták létre és adták át az alapítók, Ujvári Sándor fizikatanár és Lovranitsné Ollerinyi Valéria. A volt igazgató özvegye elmondta: a varázspálca csupán egy kellék, mert ahhoz, hogy a csoda megszülessen, oda kell tennie magát az embernek is. Ahogy tette azt sok éven keresztül Lovranits József.

Balról Ujvári Sándor, Pintér Ádám és Lovranitsné Ollerinyi Valéria
Fotó: Fehér Gábor/ Fejér Megyei Hírlap

Az első Varázspálca-díjat és a vele járó pénzjutalmat a 11. osztályos Pintér Ádám vehette át, mert kiválóan és szorgalmasan tevékenykedik a robotika, a fotóművészet, a számítástechnika és a rádiózás terén. Lovranitsné azonban egy másik varázspálcát is átadott Bordács Lajosnak azzal a kívánsággal, hogy folytassa a varázslatot, amit huszonkét éve elkezdtek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában