jelentős a változás

2018.10.06. 07:15

Megújult a „kis” Pozsonyi út

Péntek reggel a hivatalos műszaki átadással véget ért a Pozsonyi út felújítása a Zsolnai út és a Nagyszombati út közötti szakaszon. Megújult az útburkolat, a járda és a csapadékvíz-elvezetés.

Palocsai Jenő

Jelentős a változás a Pozsonyi út ezen szakaszán

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A 184 millió forintos, önkormányzati forrásból finanszírozott munkálatok május végén kezdődtek. Először megépítették a felszíni vizeket elvezető csatornát, majd új burkolatot és festést kapott az út, amelyhez teljes hosszban térköves járda csatlakozik. Az átadáson Östör Annamária önkormányzati képviselő elmondta, jól érzékelhető a minőségi változás, hiszen már nagyon rossz állapotban volt a Pozsonyi út ezen szakasza.

Jelentős a változás a Pozsonyi út ezen szakaszán
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Örömét fejezte ki, hogy a lakókkal jól együttműködő kivitelező határidőn belül készült el. A Pozsonyi út érintett szakaszán az 5,5 méter széles út és az egyoldali járda 715 méter hosszú, és teljes keresztmetszetében épült át. A csapadékvíz megfelelő elvezetését 441 méter új gerincvezeték kiépítésével oldották meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában