Álomút, gyermekrajzokon

2019.01.07. 16:25

A Magyar Közút Zrt. rajzpályázata: még egy hét a leadásig

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a múlt év végén országos gyermekrajzpályázatot hirdetett. A társaság továbbra is olyan rajzokat vár az általános iskolásoktól, amelyek témája az utakhoz kapcsolódik.

V. Varga József

A múlt évi pályázatból: Óvatosan közlekedj, ha esik a hó! – Richter Dániel (Velence) Fotó: Magyar Közút

A kategóriák győztesei kirándulást nyerhetnek osztálytársaikkal együtt, és a díjazott pályaműveket egy évig az útellenőri autókon láthatja az ország. Jelentkezni még egy hete maradt a gyerekeknek, ugyanis január 15-én lezárul a pályázati lehetőség.

Amint lapunk megtudta: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Álomút című gyermekrajzpályázatára ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket: 1-2. osztály, 3-4. osztály, 5-6. osztály, 7-8. osztály, gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyerekek.

A múlt évi pályázatból: Óvatosan közlekedj, ha esik a hó! – Richter Dániel (Velence)
Fotó: Magyar Közút

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2019 tavaszi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

A múlt évi pályázatból: Őszi út – Bogdányi Vince (Nyíregyháza)
Fotó: Magyar Közút

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, Álomút gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. A postára adás határideje: január 15.

A részletes pályázati feltételek és az előző évi pályázat díjazott alkotásai, valamint az idei Álomút plakátja megtalálhatók a társaság megújult honlapján, a www.kozut.hu-n. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a [email protected] e-mail címen lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában