Január végén tárgyalnak fajsúlyos ügyet

2019.01.04. 07:15

Az év végi szabadságolások, az ünnepi időszak a bíróságok munkáját is befolyásolta

A bíróságok munkájáról Varga Noémi sajtószóvivőt kérdeztük.

Bokros Judit

A bíróságok munkájáról Varga Noémi sajtószóvivőtől megtudtuk: decemberben a szabadságok és az ítélkezési szünet miatt a Székesfehérvári Törvényszéken és járásbíróságain (Bicskei, Dunaújvárosi, Sárbogárdi, Székesfehérvári Járásbíróság) körülbelül feleannyi napon tárgyaltak a bírák, mint az év más hónapjaiban.

A soron kívüli és más sürgős ügyek intézése, a beadványok feldolgozása azonban ügyeleti rendszerben zavartalanul folyt. Januártól a már megszokott rendben kezdődött el és zajlik ismét az ítélkezés.

Nagyobb érdeklődésre számot tartó ügy tárgyalása legközelebb január 30-án lesz, ekkor nagy mennyiségű húsáru meghamisításával kapcsolatos ügyben jár el a Székesfehérvári Járásbíróság.

A Fejér Megyei Főügyészség részéről Jászberényiné Király Teodóra szóvivő elmondta: náluk nincsen hosszabb év végi, év eleji leállás, a hivatalos munkaszüneti és szabadnapokat leszámítva folyamatosan dolgoznak.

A Székesfehérvári Törvényszék ügyfélfogadási rendjéről honlapjukon kiderül: a kezelőirodák (Dózsa György út és Zichy liget) hétfőn, kedden, csütörtökön 9-től 11 óráig, szerdán 13-tól 15 óráig, pénteken 8-tól 12 óráig, valamint 13-tól 15 óráig fogadnak.

A Törvényszék elnöke minden hónap első keddjén 8-tól 11.30-ig fogad előzetes bejelentkezés alapján, a név és az ügy tárgyalásának megjelölésével.

További részletek a honlapon.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában