Közösségi gyűjtés

2019.02.27. 07:20

„Defibrillátort a pázmándi önkéntes tűzoltóknak” – Nem mindennapi kezdeményezés

Példátlan kezdeményezést indított el Fábián Éva, a kápolnásnyéki vastelep tulajdonosának felesége két hónappal ezelőtt. A tűzoltók iránti szeretetének, tiszteletének megnyilvánulásaként elindította a „defibrillátort a pázmándi önkéntes tűzoltóknak” akcióját.

E. Várkonyi Péter

Az adományokból vett életmentő készüléket Ambrus Sándor, a tűzoltók elnöke (balra) vette át

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

Húga, Györgyi ötletére hatalmas dunsztos-befőttes üveget helyeztek ki boltjuknak a pultjára, és a ráírt szöveggel egyértelművé tették, hogy gyűjtést kezdeményeznek. Hatalmas kapcsolati tőkéjük igen gyorsan vezetett eredményre.

Fábián Éva csaknem 20 évig élt Pázmándon, ezért gondolta, hogy az újraélesztő gépnek a legjobb helye lesz a pázmándi önkéntes tűzoltóknál, akik többek között Kápolnásnyékre is vonulnak önálló beavatkozóként, ha riasztást kapnak. A tűzoltók vonulnak még a közeli Verebre, az M7-es autópályára és szoros körzetükbe is.

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

– A nyéki vaskereskedés minden évben rendszeresen támogat bennünket – mondta Ambrus Sándor, a tűzoltók elnöke, amikor átvette a készüléket. De az anyagi támogatást most felülírta ez a nemes gesztus, a defibrillátor beszerzése, amelyet a pénz összegyűjtése után is megszerveztek.

Az adományokból vett életmentő készüléket Ambrus Sándor, a tűzoltók elnöke (balra) vette át
Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

– Volt, aki elengedte a füle mellett a kérést, de volt olyan idős asszony is, aki csaknem az utolsó 200 forintját dobta az alkalmi perselybe – összegzett Fábián Éva. – Egy Nyéken dolgozó salgótarjáni vállalkozó, amikor meghallotta a lehetőséget, nagyobb összeggel támogatta azt.

Fotó: E. Várkonyi Péter / Fejér Megyei Hírlap

A papírpénzek, ezresek, két- és ötezresek csaknem két és fél hónap alatt gyűltek össze, így ezen a hétvégén a tűzoltók elnökének át is adhattuk az igen értékes életmentő készüléket. Ezzel a kezdeményezéssel igen sok kápolnásnyéki, verebi, pázmándi, velencei vállalkozó és magánember, a vastelep vásárlói körének igyekezete és támogatása valósította meg a nagy álmot. Mostantól a pázmándi önkéntes tűzoltók defibrillátorral is vonulhatnak. Ha kell, életet is menthetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában