Pöttöm pöttyösök

2019.03.06. 07:10

Kislángi babaklub: egyet a mama, egyet a baba kedvéért

Húsz éve már, hogy a kislángi anyukák, babakocsiba ültetve gyermekeiket, a babaklub felé vették az irányt. Az első ilyen alkalmat az anyatejes táplálás világnapjának megünneplése hívta életre.

Majer Tamás

A babaklub farsangjára a nagyobbacska gyerekek is hivatalosak voltak

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Gál Gabriella védőnő, a kislángi babaklub vezetője fel idézte, mivel már a kezdetekkor jól látszott, hogy szeretnek összejönni egymással és babáikkal a fiatal anyukák, hamar arra jutott a közösség, érdemes volna gyakrabban találkozn iuk. Így született a klub. Mostanság már havonta összejárnak.

No, igen, az anyukák, s főleg a babák időközben párszor már lecserélődtek…

Rendezvényeik között egészségnevelő foglalkozás, babajóga, közös mesélés is szerepel.

A babaklub farsangjára a nagyobbacska gyerekek is hivatalosak voltak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Széleskörűen igyekszünk összeállítani a programokat, úgy, hogy mindenki érdeklődését kielégítsük – ecsetelte a védőnő. – Az anyukáknak szükségük van arra, hogy kimozduljanak, beszélgessenek, és a gyerekeknek is arra, hogy együtt játsszanak. A foglalkozásvezető óvónő tapasztalata szerint sokkal könnyebben beszoknak a nagyobb közösségekbe azok a kicsik, akiket rendszeresen visznek a szüleik babaklubba – emelte ki.

A klub legutóbbi – farsangi – rendezvényén a csöppségek jelmezben pompáztak. Jöttek a pöttyös, pöttöm katicák, köztük egy mini ápolónő, egy éles eszű seriff , ifjú hős tűzoltó… A helyi mazsorettcsoport mutatott be elbűvölő meglepetésműsort.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában