Fiesta

2019.04.03. 16:30

Internetismeret és QR-kód-vadászat Ráckeresztúron

A helyi könyvtár is csatlakozott az Informatikai és Könyvtári Szövetség huszadik alkalommal megrendezett Internet Fiestájához.

Gajdó Ágnes

Ráckeresztúr számos pontján QR-kódok várták a vállalkozó szellemű diákokat, akik szívesen vettek részt a Fiestán

Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

Neten innen, chaten túl címmel internetismereti totót tölthettek ki az érdeklődők, mely elsősorban a közösségi oldalakkal, a netszlenggel és a netikettel, a hálózati kommunikáció általános illemszabályaival kapcsolatos kérdéseket tartalmazott. Például hogy melyik nem chatprogram (Pinterest), melyik íratlan szabály része a netikettnek (légy figyelemmel mások idejére, fogalmazz röviden!), vagy mit jelent a flamelés (provokatív, agresszív üzenetek írása fórumokon, üzenőfalakon).

Ráckeresztúr számos pontján QR-kódok várták a vállalkozó szellemű diákokat, akik szívesen vettek részt a Fiestán
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

A Fiesta idején QR-kód-vadászatra indulhattak a vállalkozó kedvű fiatalok. A falu több pontján – főként az iskolások által bejárt útvonalakon – QR-kódokat helyeztek el a könyvtár dolgozói, amelyek egy-egy népszerű könnyű- vagy komolyzenei slágert, illetve szép verset rejtettek. A harmadikosok nagy lelkesedéssel keresgélték, hol rejtőzik egy-egy kód, s érdeklődve kérdezősködtek, hogyan lehet felismerni az okostelefon segítségével. A részt vevő diákok emléklapot kaptak, a legügyesebbek meglepetés ajándékban részesültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában