Különleges élményben volt része a fehérvári kisfiúnak

2019.05.26. 07:10

Amikor egy kívánság teljesül: Márk piros paripán ment oviba

„Én jöttem ám ezzel az autóval!” – mutatott a vízivárosi tagóvoda előtt álló tűzoltóautóra Márk.

Szanyi-Nagy Judit

Anyuka és kisfia is védőfelszerelésbe öltözött – ami kell, az kell Fotó: Koppán Viktor /Fejér Megyei Hírlap

Az öt és fél éves székesfehérvári kisfiú gyermeknapi kívánságát teljesítette a Fejér Megyei Hírlap és a feol.hu. Édesanyja megírta nekünk: fia régen dédelgetett álma, hogy tűzoltóautóba ülhessen, s azzal mehessen óvodába. Nosza, fel is vettük a kapcsolatot a székesfehérvári hivatásos tűzoltókkal, a szervezet C szolgálati csoportjának négy tagja (Krainhoffer Tamás, Orova Zoltán, Tóth László és Túrós László) pedig egy úgynevezett gépjárműfecskendővel várta házuk előtt az óvodáskorú kisgyermeket. Márk először alig mert előbújni a biztonságot jelentő otthoni kapu takarásából, annyira meglepődött. Édesanyja szólítgatására jött elébb. Percekig – szó szerint értve – szóhoz sem jutott, csak néhány kisebb-nagyobb sikítás jött ki a torkán – de azért az egyenruhába öltözött tűzoltókkal gyorsan lepacsizott.

Az első örömteli pillanatok a „piros paripán”
Fotó: Koppán Viktor /Fejér Megyei Hírlap

S hogy miért éppen tűzoltóautó? Az ezt firtató kérdésünkre Márk egyértelmű és igen határozott választ adott: „azért, mert nagyon tetszik!” Persze nem először ült ilyen járműben – hiszen több rendezvényen is lehetősége volt már kipróbálni akár a vezetőülést is –, ám ezúttal mozgó tűzoltóautóban utazhatott. A többperces, mintegy két kilométeres úton édesanyja, Zsuzsanna is elkísérte, természetesen az előírás szerint védőfelszerelést viselve, vagyis sisakkal a fején.

A kisfiú – kortársaihoz hasonlóan – a vonatokat és a mentőautókat is kedveli, szóval lényegében azoknak a járműveknek a megszállottja, amelyek nagy hangot tudnak kiadni magukból. Ha fénylik, világít, az még jobb! Bár ezúttal vonulás közben elmaradt a fény- és hangeffekt (mivel a megkülönböztető jelzést csak indokolt esetben lehet használni), az biztos, hogy az „autózás” így is emlékezetes maradt. Ezt természetesen fényképek készítésével is garantálták a jelenlévők.

Márk megilletődötten fogadott bennünket
Fotó: Koppán Viktor /Fejér Megyei Hírlap

– Ez nagyon jó volt! – summázta élményeit Márk, miután a piros autóval leparkoltak az óvoda bejáratánál. A gyermekszemmel hatalmas, de felnőttként sem kis méretű jármű érkezésére az óvónők is kiléptek az intézményből, hogy megnézzék, megkérdezzék, pontosan mi történik a helyszínen. Az esemény ugyanis számukra is meglepetés volt. Csakúgy, mint a folyamatosan érkező csoporttársaknak, akikhez Márk örömmel, hangosan kiabálva szaladt oda: „Én jöttem ám ezzel az autóval!”, s közben bőszen mutogatott a berregő járgányra. Valamivel távolabb újonnan érkező gyerekek simították meg a tűzoltóautó hátsó részét, oldalát, fejüket a magasba emelve, szájukat eltátva. Aztán a toporgó lábak elindultak, s egy nem múló mosoly – és édesanyja – kíséretében Márk eltűnt a csukódó ajtó mögött.

Anyuka és kisfia is védőfelszerelésbe öltözött – ami kell, az kell
Fotó: Koppán Viktor /Fejér Megyei Hírlap

Így teljesült hát az első gyermeknapi kívánság a Fejér Megyei Hírlap és a feol hu internetes portál által életre hívott felhívás keretében.

Ne feledkezzünk meg a lurkókról: május utolsó vasárnapja a nemzetközi gyermeknap, amikor számtalan, a családot összetartó, az egymás közti kötelékeket megerősítő, remélhetőleg vidám programon vehetnek részt a gyermekek és szüleik. Néhányuk nagy napját mi igyekszünk még különlegesebbé, emlékezetesebbé tenni.

Egyet már teljesítettünk. Folytatjuk...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában