nem mindennapi kalandok

2019.07.17. 07:20

Egész nyáron tart a napközis táborozás Szabadhídvégen

A létszám ugyan naponta változik, de hétfőtől péntekig összességében csaknem harminc gyereket foglalkoztat – felváltva – mintegy tíz segítő. Ők jellemzően édesanyák vagy az Együtt Szabadhídvégért Egyesület tagjai.

Szanyi-Nagy Judit

Az általános iskolás szabadhídvégi és mezőkomáromi fiatalok reggel nyolc és délután négy óra között vehetnek részt a nem mindennapi kalandokban: hetente egyszer buszos kirándulásra mennek, például Kaposvárra, Budapestre, Zalaszabárra. A programok között szerepel(t) gokart, mászófal, cirkusz és kalandpark, de a hazai pályán trambulinozhatnak, számháborúzhatnak, kerékpározhatnak és akár még gyöngyöt is szőhetnek – tudtuk meg Peládyné Jámbor Krisztina szervezőtől.

A gyermekek napi háromszori étkezést, vagyis reggelit, ebédet és uzsonnát kapnak – a helyi vendéglő közreműködésével –, a helyszínek (például a kultúrotthon) biztosításában pedig az önkormányzat segédkezik. A tábor érdekessége, hogy egész nyáron tart, pontosabban júliusban egy pályázati lehetőség keretében, augusztusban pedig az Erzsébet-tábor részeként rendezik meg a gyermekeket megcélzó programokat. A táborozók jobbára végig részt is vesznek a táborban – csupán akkor hagynak ki egy-egy napot, ha például a családdal közösen nyaralni indulnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában