köszöntötték a házaspárt

2019.08.17. 07:10

Aranylakodalmat ült az alapi Mária és Bálint!

Ötven évvel ezelőtt, egészen pontosan 1969. augusztus 16-án Strasszer Bálint és Szentjobbi Mária örök hűséget fogadott egymásnak. Pénteken, egészen pontosan 2019. augusztus 16-án aranylakodalmukat ülték.

V. Varga József

Mária és Bálint: Nincs időnk unatkozni Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

– Örömünnepre gyűltünk ma össze, a Strasszer házaspár 50. házassági évfordulóját ünnepeljük! – köszöntötte az ünnepelteket a polgármester, Méhes Lajosné Julika, aki a településen az anyakönyvvezető tisztét is betölti. – Keveseknek adatik meg az a boldogság, hogy a szívükben szeretettel, fél évszázadnyi együttélés után, összetartozásukat ismét megerősítsék.

Bálint és Mária visszatérő szépkorúak az idősek nappali ellátását felvállaló intézményben. Társaik úgy gondolták (s egész héten izgatottan, lelkesen készülődtek a jeles alkalomra), hogy az önkormányzattal közösen, egy nappal megelőzve a családi ünnepet, ők is köszöntik a házaspárt. Virággal, tortával, szép szavakkal!

Mária és Bálint: Nincs időnk unatkozni
Fotó: V. Varga József/Fejér Megyei Hírlap

A sárbogárdi gimnázium bálján ismerkedtek meg, majd mindketten a fővárosba kerültek, ismét találkoztak, és házasságot kötöttek. Budapesten élték közös életüket, ott született két gyermekük (azóta már hét unokájuk és egy dédunokájuk is színesíti napjaikat), majd Alapra, Réh-pusztára költöztek a családi birtokra. Bálint a MÁV-nál, Mária a helyi szociális otthonban dolgozott. Manapság mindketten a családi gazdaságban teszik a dolgukat, és vendégházat működtetnek. A falu, a közösség megbecsült polgárai. A polgármester asszony Hajnal Anna költő szavait idézte: „A legszebb dolog az életben, megöregedni azzal, akit az ember szeret.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában