IV. MTFE Országos Sírásó Verseny

2019.09.06. 14:45

Kegyeleti szolgáltatók versenye Fehérváron

A Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete és a Városgondnokság szeptember 7-én rendezi Székesfehérváron a IV. MTFE Országos Sírásó Versenyt, melyen az ország kegyeleti szolgáltatóinak munkatársai engednek betekintést, hogyan is végzik a mindennapokban ezt a rendkívüli empatikusságot igénylő feladatot.

FMH

A versenyen a fizikai munka megmutatásával lehet szemléltetni, milyen embert próbáló ez a fajta munka Fotó: Bácskai Gergely

– A temetőkben, temetéseken dolgozók munkája nagyon fontos, és nem mindegy, hogyan végzik a szakmájukat akkor, amikor gyászolók sokasága kísér el valakit az utolsó útjára. Ez egy nagyon nehéz fizikai munka, mely mellett nagy mentális terhelésnek is ki vannak téve a kegyeleti szolgáltatók – mondta Király Edit, a kegyeleti központ vezetője.

– Egy-egy ilyen versenyen országos szinten össze lehet hasonlítani, hogy a kegyeleti szolgáltató kollégák milyen precizitással dolgoznak.

A kétfős csapatoknak kettő óra áll rendelkezésére egy 80 centiméter széles, 2 méter hosszú és 160 centiméter mély sírgödör kiásására, és 15 perc a hantolásra.

A versenyen a fizikai munka megmutatásával lehet szemléltetni, milyen embert próbáló ez a fajta munka
Fotó: Bácskai Gergely

A Városgondnokság kegyeleti szolgáltató dolgozói az idei versenyen nem indulnak, ugyanis a tavalyi országos versenyen elért első helyezésük arra adott jogot, hogy részt vegyenek a nemzetközi versenyben, illetve Fehérvár kapta meg a lehetőséget, hogy idén otthont adjon a megmérettetésnek. A Városgondnokság munkatársai a Béla úti temető hátsó részében nemrégiben megnyitott parcellában segítenek majd a verseny lebonyolításában.

A tavalyi országos sírásó versenyt Székesfehérvár Városgondnokságának munkatársai, Mizda Jenő és Herczog Tamás nyerte, ők képviselték Magyarországot a V4-ek sírásó versenyén, ahol tizennégy csapatból második helyezettek lettek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában