folytatódnak a munkálatok

2019.11.22. 07:00

Nem lesz nyitott munkagödör a Fiskális úton

A Fiskális úton jelenleg zajló munkák elengedhetetlenek az Öreghegy további úthálózati fejlesztéséhez – tudtuk meg a város közlekedési irodájától.

V. Varga József

A Polányi Péter vezette munkadélutánon kérdések és lehetséges megoldások hangzottak el Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Fiskális út felújítása ütemterv szerint zajlik

A kivitelezés határideje 2020. április 30., de természetesen mindenki arra törekszik, hogy korábban elkészüljenek. Hogy ebben az évben meddig jutnak, azt a csapadékos időjárás és a közelgő tél is befolyásolja. Várhatóan nyitott munkagödrök nem lesznek már december végén, és ha lehet, az aszfaltozási munkák is megkezdődnek.

Az útrekonstrukció nyomán megszűnik a nyílt árkos csapadékvíz-elvezető rendszer, és új gerincvezetékek építésével zárt rendszerű elvezetést valósítanak meg; lesz, ahol 1200 milliméter átmérőjű csatornát építenek, ami az Aszalvölgyi vízfolyásba vezeti az öreghegyi csapadékot. Felújítják a Késmárki utca Fiskális út és Lévai utca közötti, valamint a Túró­zsáki út Aszalvölgyi árok és Fiskális út közötti szakaszát is. A gyalogosforgalom biztonságának növelése érdekében a kijelölt átkelőhelyeket középszigetes elválasztással építik át. A munkák során mintegy 1800 méter hosszban felújítják az útburkolatot, kétoldali új térkő burkolatú járdát és kerékpársávokat alakítanak ki.

A Fiskális út felújítása ütemterv szerint zajlik a Budai út és a Pozsonyi úti körforgalom, valamint a Béla út és a körforgalom közötti teljes szakaszon. A munkák előrehaladtával időszakosan változik a forgalmi rend, az aktuális korlátozásokról a szakiroda mindig időben tájékoztatja a nyilvánosságot. A Fiskális úton a Pozsonyi út irányába az egyirányú gépjármű-közlekedés már a teljes szakaszon biztosított.

Az autóbusz-közlekedést tekintve

A külső végállomás (Nyitrai és Zobori utca) irányába közlekedő 25-ös jelzésű buszjáratok a Pozsonyi út–Zobori út terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Késmárki, Bártfai, Dunaszerdahelyi és Érsekújvári utca. A belső végállomás irányába a járatok az eredeti útvonalon közlekednek.

A Polányi Péter vezette munkadélutánon kérdések és lehetséges megoldások hangzottak el
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A belső végállomás (Jancsár utca, illetve Vasútállomás) irányába közlekedő 23, 23E, 31, valamint 31E jelzésű járatok a Pozsonyi út–Zobori út–Nyitrai utca terelőútvonalon közlekednek. Kimaradó megállóhelyek: Késmárki és Bártfai utca. A külső végállomások felé a járatok az eredeti útvonalon közlekednek.

A székesfehérvári városgondnokság beruházásában a következő helyszíneken találkozhatnak a közlekedők korlátozásokkal:

A járdaépítés miatt egyirányúsítás van a Farkasvermi úton, ez november végéig marad így, a területet a Száva utca felől lehet megközelíteni, és a Csóri úti körforgalom felé elhagyni. Helyszíni korlátozás van a Vízivárosi Általános Iskola és környékének területrendezése miatt, ez várhatóan december 15-éig tart. A kivitelezési munka zajlik a Corvinus Egyetem campusának területén, az ehhez kapcsolódó korlátozások csak az idelátogatókat érintik. A vásártéri felüljáró lezárása továbbra is érvényben van. Zajlik az állapotvizsgálat eredményeinek feldolgozása az ehhez kapcsolódó Balatoni úti felüljáró tekintetében, a szakértői véleményről az önkormányzat tud majd aktuálisan tájékoztatást adni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában