nemes cél

2019.12.07. 07:03

Ökumenikus jótékonysági est volt a Szent István Művelődési Házban

A telt házas esemény bevételével egy kárpátaljai idősek otthonát és a csurgói katolikus ifjúsági központot támogatták.

Palocsai Jenő

Az Alba Regia Táncegyüttes fellépése is a nemes célt szolgálta pénteken az adventi jótékonysági esten Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A minden évben megtartott jótékonysági est egyik fővédnöke Spányi Antal megyés püspök volt. A katolikus főpásztor köszöntője után megkezdődött az a dal- és versáradat, mely csordultig töltötte az erre nyitott szíveket.

Steinbach József református püspök volt a másik fővédnök, adventi gondolataival tette tartalmasabbá az estét, melynek második felében már dobbantak a táncos lábak is. Bemutatkozott az Alba Regia Táncegyüttes és Nyisztor Ilona népdalénekes több csángó fellépővel.

Az Alba Regia Táncegyüttes fellépése is a nemes célt szolgálta pénteken az adventi jótékonysági esten Fotó: Fehér Gábor

A jótékonysági estre érkezőket két öröm is érte. Az egyik az adakozás miatti jóérzés, a másik pedig a teremben szinte kézzelfogható szellemiség befogadása. Az est teljes bevételét jótékonyságra fordítják. Idén a Kárpátaljai Református Egyházkerület Idősek Otthona „Mandulafa” részlege és a Fehérvárcsurgón működő Kaszap István Katolikus Ifjúsági és Szabadidőközpont javára ajánlják fel. Előbbiben sokat megélt idősek nyugalma, utóbbiban a hittantáborok helyszíne lesz biztosítva a támogatásnak köszönhetően.

Kattintson ide! Beszélgetés Nyisztor Ilonával és a csángó fellépőkel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában