összefogtak

2020.02.20. 07:30

Ilyen egy tisztogató akció Kincsesbányán

Közösségi összefogás az élhetőbb Kincsesbányáért: ezzel a jelmondattal kezdte meg tevékenységét a megújult képviselő-testület a településen. A szavakat tettek követték.

Tihanyi Tamás

Önkéntesek fogtak össze, hogy fáradságot nem ismerve megtisztítsák környezetüket Fotó: TT

– Az összefogás jegyében, környezetünk védelmében az élhetőbb, tisztább Kincsesbányáért szlogennel fémjelezve Demény Szabolcs helyi fiatalember kezdeményezésére, az önkormányzat hathatós támogatásával minap közösségi szemétszedő akcióban vett részt a falu apraja és nagyja – számolt be a legutolsó ilyen programról Murányi Marianna polgármester asszony.

Önkéntesek fogtak össze, hogy fáradságot nem ismerve megtisztítsák
környezetüket Fotó: TT

Elmondta: mintegy huszonöt rákhegyi és Kincses belterületi lakos kezdte meg a munkát. A fehérvárcsurgói víztározótól (azaz a „gombától”) indulva a falu irányába, az út két oldalán – a terepviszonyoktól függően – öt–huszonöt méteres szélességben tisztították meg a jelentkezők a területet az eldobált hulladéktól. A hozzávetőlegesen két kilométeres szakaszon nagyjából negyven nagyobb méretű zsák telt meg szeméttel, ennyit szedtek össze az önkéntesek egy délelőtt leforgása alatt. A településvezető hozzátette, a következő hasonló megmozdulás várhatóan áprilisban lesz majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában