északi városrészben

2020.02.11. 15:30

Tájékoztató fórum a csatornázásról Dunaújvárosban

Az északi városrészben zajló csatornázási munkálatokkal kapcsolatos kérdésekről tartottak fórumot a városházán.

Brousil Csaba

Sokan részt vettek és kérdeztek a fórumon

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A közel hatmilliárd forint viszsza nem térítendő uniós támogatásból megvalósuló projekt munkálatai már javában folynak Dunaújváros északi lakóövezetében, a műszaki helyzetről Bíró Kornél, a kivitelező cég projektvezetője adott tájékoztatást. Többen érdeklődtek, hogy a munkálatok végeztével mikor és milyen formában állítják helyre az utakat. Bíró Kornél elmondta, hogy a munkálatok megkezdése előtt rögzítették az utak állapotát, minőségét. Ezt az állapotot állítják majd vissza, teljes úthálózat-felújítást ennek a beruházásnak a keretében nem végeznek.

Táborálláson a felszíni vizek elvezetése is megoldandó probléma, erre külön projektet szerveztek, amely már engedélyeztetési eljárás alatt van. Amennyiben a forrás is meglesz rá, elvégzik a munkát, és utána felújítják az úthálózatot.

Sokan részt vettek és kérdeztek a fórumon
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Többen kérték: a kivitelező tájékoztassa a lakosságot a soron következő munkálatokról, ezt postaládákba bedobott tájékoztató lapok segítségével teszik meg. A kivitelező vállalta, hogy az utak állapotának visszaállítása után, ha kátyúk keletkeznek, azt ki fogják javítani, s ezekről a lakosság is tehet bejelentést.

Bíró Kornél elmondta, a tervek szerint október 15-én zárul majd a projekt. Nyomatékosan megkért mindenkit, hogy házilag senki ne kössön rá a rendszerre a saját portáján belül, amíg hivatalos értesítést nem kap!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában