A folyamat elkezdődött

2020.03.13. 07:35

Április végén lehet beiratkozni a gyúrói iskolába

A váli iskola tag­intézménye lehet majd a gyúrói iskola.

Bokros Judit

A váli iskola tagintézménye lehet a gyúrói iskola

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Többször beszámoltunk arról, hogy a jelenleg a tordasi Sajnovics János Általános Iskola és AMI tagintézményeként működő gyúrói iskola (ahol csak alsó tagozat van) létezése a következő tanévtől veszélybe került.

A Don Bosco Nővérek Nevelési-Oktatási Intézményfenntartó végül több egyeztetés után úgy döntött: az intézményt visszaadja a Dunaújvárosi Tankerületi Központnak, amelytől nemrég átvette. Így az iskola újra állami lehet.

A váli iskola tagintézménye lehet a gyúrói iskola
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A folyamat elkezdődött, s a tankerületi központ igazgatója, Szilágyiné Németh Sarolta a következő tájékoztatást adta: „A Segítő Szűz Mária Don Bosco Nővérek anyagi problémák miatt nem tudják tovább működtetni a gyúrói iskolát, ezért kérelmezték a fenntartói jogok visszaadását a Dunaújvárosi Tankerületi Központnak. A fenntartóváltásról az oktatásért felelős miniszter dönt május utolsó munkanapjáig.

A gyúrói iskola pozitív elbírálás esetén 2020. szeptember 1-jétől kerülhet ismét állami fenntartásba, tervezetten a Váli Vajda János Általános Iskola tagintézményeként, valamennyi pedagógus továbbfoglalkoztatásának lehetőségével. A tanulólétszámmal és az egyéb határidős kérdésekkel kapcsolatban ezt követően állapodik meg a tankerületi központ a jelenlegi fenntartóval. A törvényi szabályozásnak megfelelően indíthatók az osztályok, amelyeket az állami fenntartó természetesen a jogszabályi feltételek megléte esetén visz tovább. A beiratkozás pontos időpontja még a jelenlegi fenntartói struktúrában történik meg, ami az állami fenntartású intézményekben 2020. április 23. és 24-e.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában