Koronavírus Fejérben

2020.04.14. 07:50

Másnak is jutott belőle – Lázmérőket, kesztyűket kaptak és adtak a perkátaiak

A helyi önkormányzat a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel számos eszközt adott át a kínai testvértelepülési adományból a térségi egészségügyi intézményeknek.

Korondy Tamás

Forrás: Shutterstock

A múlt hét elején már megérkezett az a szállítmány Perkátára, mely a kínai Huaxiangból, Perkáta testvérvárosából érkezett, hogy fel tudják venni a koronavírus-járvány ellen a harcot. A település háziorvosát, Kormos Zoltánt és munkatársait, illetve a védőnői szolgálatot védőruhákkal, védőszemüvegekkel, maszkok­kal, kesztyűk­kel és érintés nélküli lázmérőkkel látta el Somogyi Balázs polgármester. Utóbbiból nemcsak a patikának és a fogászatnak jutott, hanem a térség háziorvosainak és ügyeleteinek is. Többek között 30 darab kézi lázmérőt adományozott Perkáta a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak, melyből az Országos Mentőszolgálat dunaújvárosi dolgozói is részesültek.

A Dunaújvárosi Egyetem kollégiumának hatot adtak át, mivel ott mintegy 60 kínai diák él, akik a járványügyi helyzet miatt nem tudtak hazautazni. 12 kézi lázmérőt kapott a Dunaújvárosi Járáshivatal Népegészségügyi Osztálya, illetve hatot a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.

Emellett a helyi KMB-seknek és az Adonyi Rendőrőrsnek is juttattak kézi lázmérőket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában