Koronavírus Fejérben

2020.05.20. 07:40

Koronavírus – Fülöp Attila: a lakók biztonságáért mindent megtesznek Tordason

A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték az intézmények lakóit a koronavírustól – hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára Tordason, ahol látogatást tett a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben.

MTI, FMH

Fotó: MTI

Fülöp Attila szerint a fogyatékkal élőket és pszichiátriai betegeket ellátó otthonok kevesebb figyelmet kaptak az elmúlt hetekben, pedig az ott dolgozók áldozatos munkájának köszönhetően a vírus nem jutott be az intézményekbe. Megemlítette, hogy a pszichiátriai intézményekből és a fogyatékkal élőket ellátó otthonokból szabadidős sétákra már ki lehet menni, de továbbra is ezek maradnak a legjobban védett létesítmények.

Inotay György, az intézmény igazgatója hangsúlyozta, kemény két hónapon vannak túl, s reményei szerint a járvány után a környező települések közössége ismét szeretettel fogadja őket.Az otthon sok évtizede működik Tordason, az új épületegyüttes 2000-ben nyitotta meg kapuit: a nagyépületnek kétszáz lakója van, hatvanan élnek a kisebb épületekben és tizenketten lakóotthonokban. Az intézménynek 213 dolgozója van, akik többsége Tordason, kisebb része Budapesten, a pszichiátriai telephelyükön dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában