Koronavírus Fejérben

2020.05.05. 07:00

Változott a betegellátás rendje a székesfehérvári egészségügyi intézményekben

Hivatalos közleményben tájékoztatott a kórház vezetősége: a járóbeteg-szakellátások esetében – beleértve a diagnosztikai és fogászati szakellátásokat – rendelésre kizárólag telefonon előre egyeztetett időpontban tudnak beteget fogadni a szakemberek.

Szanyi-Nagy Judit

Szigorú szabályok Fotó: FMH

Az előjegyzés fő szabálya, hogy óránként legfeljebb négy embert vizsgálhatnak az adott rendelés keretében. Időpontot csak rendelési időben kérhetnek a páciensek – foglalt jelzés a vonal túlterheltsége miatt elképzelhető. A rendelőbe, valamint a váróterembe belépni csak maszkkal – vagy egyéb textillel – eltakart szájjal, orral lehetséges. Belépéskor kézfertőtlenítő használata kötelező, távozáskor mindez „csupán” ajánlott. Ehhez kézfertőtlenítőt a bejárat mellett találhatnak az érkezők. A rendelőbe belépéskor – panasztól függetlenül – minden esetben testhőmérsékletet mérnek.

Szigorú szabályok Fotó: FMH

A váróban egymástól másfél, két méter távolságban tartózkodhatnak a betegek. A járványügyi veszélyhelyzet idején lejárt szakorvosi javaslatok a következő fél évben érvényben maradnak. Emellett, tekintettel arra, hogy Fejér a legfertőzöttebb megyék közé tartozik, az elektív (tervezett) műtéti ellátásokat május hónapban nem indítják el a kórházban – értesültünk. Cser-Palkovics András polgármester tájékoztatása alapján, aki személyes vizsgálatot igénylő esettel fordul orvoshoz, annak is kötelező telefonon előzetesen időpontot kérnie, a rendelőbe belépni pedig csak maszkban, az előírt szabályok betartásával lehetséges. A háziorvosok, a házi gyermekorvosok, valamint a fogorvosok telefonszámai és az ügyeleti telefonszámok is elérhetők a városi honlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában