Évösszegzés

2020.12.28. 07:45

Kigyulladt bódé, látogatási tilalom és egy legendás sír felkutatása – Ezt olvastátok augusztusban

Az év végéhez közeledve igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

A nem mindennapi látványra változatosan reagáltak az emberek, ki itta a sörét, ki menekült

Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1. Kigyulladt bódé a Velence Korzón

Kigyulladt egy nádfedeles „bódé” a Velence-korzón augusztus 21-én kora délután. A tüzet egy durranás előzte meg, ezt követően gyorsan lángba borult a vendéglátó egység teteje. Kollégánk, aki éppen a helyszínen tartózkodott több fotót és videót is készített az esetről. Szerencsére személyi sérülés nem történt, a lángokat időben sikerült megfékezni.

https://www.feol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kigyulladt-egy-bode-a-velence-korzo-teruleten-video-4227482/

2. Ideiglenes látogatási tilalom a fehérvári kórházban

Az óvintézkedésre – a betegek és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében – azért volt szükség, mert az intézmény két betegének koronavírus tesztje pozitív lett.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/ideiglenes-latogatasi-tilalmat-rendeltek-el-a-fejer-megyei-szent-gyorgy-egyetemi-oktato-korhazban-4237586/

3. Egy legendás sír felkutatása

Fülöp Attila bodajki fegyvergyűjtő és szakértő a maga módján tisztelgett az államalapítás évfordulója előtt. Vitéz Tarczay Ervin századosnak, a második világháború egyik legeredményesebb harckocsiparancsnokának szerette volna megtalálni a pontos nyughelyét, segíteni akart abban, hogy az ő tiszteletére elkészüljön egy méltó emlékmű.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-ii-vilaghaboru-legendas-pancelosparancsnokanak-sirjat-keszul-felkutatni-fulop-attila-4234688/

4. Tovább bővült a kajászói család

Három kisfiú érkezett egyszerre a nagycsaládba. Ritka az ilyen nagycsalád, mint a kajászói Pfeifferéknél. A kétszintes családi házban és a hozzáépített, kényelmes konténerlakásban több generáció él együtt. A huszonhat esztendős Richárd és felesége, a tizenkilenc éves Daniella természetes módon kapták és élték meg e gazdag gyermekáldást, s nagyon boldogok kisfiaikkal.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/harmas-orom-tovabb-bovult-a-kajaszoi-nagycsalad-4197992/

5. Az öreghegyi autós üldözés

Záróvonalon fordult be egy autós, ezzel akadályozva a mögötte haladó forgalmat az Öreghegyen. Felvétel készült arról, ahogy az ezért dudáló autóst üldözőbe vette a feldühödött szabálytalankodó. És ezt a felvételt a rendőrség is látta.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-rendorseg-is-latta-az-oreghegyi-uldozesrol-keszult-felvetelt-4189610/

6. Érvényes jegyük volt, mégis leszállította őket a kalauz

Drága tanulópénz volt annak a két 13 éves gyereknek, akiket a kalauz le akart szállítani a vonatról azért, mert noha jegyük volt, igazolványuk nem. A rendőrség hatására folytathatták csak az utazást a gyerekek Velencéig, ahol szülő várta őket. Bárhogy is vesszük, mindenképpen feszültségekkel teli és kérdőjeleket maga után hagyó történetet mesélt el egy fehérvári anyuka.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/hiaba-volt-ervenyes-jegyuk-leszallitotta-a-fiatalokat-a-kalauz-gardonynal-4201007/

7. Hogyan ne tekerjétek körbe a Velencei-tavat

Egy meleg nyári napon kerékpárra pattantunk és körbe tekertük a Velencei-tavat. Az út során elég sok mindent megtapasztaltunk, amit jövő nyáron biztos, hogy másképp csinálunk majd. Ezeket a tapasztalatokat megosztottuk veletek is, ti pedig nagyon szerettétek és reméljük hasznosak is voltak számotokra.

https://www.feol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/hogyan-ne-tekerd-korbe-a-velencei-tavat-4194890/

8. Megnyílt a Balatoni úti felüljáró a forgalom számára

Augusztus 19-én egy hosszú út vége jött és fellégezhettek az autósok Székesfehérváron, ugyanis több mint egy hónapnyi lezárás után ismét megnyitották a forgalom számára az utat.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/balatoni-uti-feluljaro-szerdan-15-oratol-ismet-megnyilik-a-forgalom-elott-4223387/

9. Alig marad busz Fehérvár és Budapest között?

Nyár közepétől az állami tulajdonú Volánbusz Zrt. feletti tulajdonosi jogokat a MÁV Zrt. gyakorolja. „Augusztus 20-tól Székesfehérvár és Esztergom térségében folytatódik a vasúti és a buszközlekedés összehangolása” – e címmel adott ki közleményt kedden a MÁV, illetve Volánbusz. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere arra kérte az illetékes minisztériumokat, hogy az új menetrend bevezetését az intermodális csomópont elkészültéig – várhatóan 2022–23-ig – halasszák el.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/alig-marad-busz-fehervar-es-budapest-kozott-4211258/

10. Gyönyörű balkon egy fehérvári óvónő által

Szakmai elismerésben is részesült Béndek Adrienn csodás színekben pompázó erkélye. A több ezer jelentkező közül az ő balkonja nyerte a „jó térelosztás, egyedi megoldások” kategória díját. Negyedik emeleti erkélyen keresztül mutatta be, hogy a kisebb méretű balkonból is ki lehet hozni a maximumot.

https://www.feol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-fiatal-ovono-balkonjat-a-szakmai-zsuri-is-elismeresben-reszesitette-4238924/

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában