Frissen Fejérből

2021.07.06. 07:20

Zeng az ének és a zene Csákváron

A múlt heti „kis” Zengőtábor után a héten a „nagy” Zengőtáborral folytatódik a nyári táborok sora a Fejér–Komárom evangélikus egyházmegyében. A zenei tábort 2005 óta rendezik Csákváron.

Borsányi Bea

A tábor résztvevői a zenélés mellett nagy örömmel énekelnek is

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– A táborban elsősorban olyan általános iskolás gyermekek vesznek részt – idén szám szerint 38 fő –, akik már tanulnak valamilyen hangszeren. Az ő számukra biztosítunk nyári gyakorlási és fejlődési lehetőséget, a kamarazenélésre és a közös éneklésre helyezve a hangsúlyt. De a tábor nyitott, mindig jöhetnek olyanok is, akik még nem zenélnek. Itt ugyanis inspirálódhatnak a zenetanulásra és a kántorképzésre egyaránt – mondta Szebik Ildikó táborvezető, a csákvári gyülekezet kántora.

A tábor résztvevői a zenélés mellett nagy örömmel énekelnek is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A csákvári, oroszlányi, tatabányai, bokodi, tordasi és gyúrói táborlakók napi programjában a reggeli és az esti áhítat mellett a zenélésé és az éneklésé a főszerep. Még zenei munkaképesség-gondozó tornát is végeznek reggelente – ami amúgy élvezetes, hiszen lufival történik –, de nem maradnak el a tipikus nyári tábori programok sem. A csákvári hétnek izgalmas részét alkotják a „pizsama-koncertek”, amelyeket vacsora után a templomban adnak a tábor zenepedagógusai a már hálóruhájukat viselő, lefekvésre készülő gyerekeknek.

Az egyhetes tábor szombat délelőtt közös zenés áhítattal zárul, amelyen már a szülők is részt vesznek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában