Frissen Fejérből

2021.10.20. 14:00

Aláírásgyűjtés indult a nádasdladányi torony ellen

Sokakat váratlanul ért, hogy a Telenor egy 40 méteres adótornyot épít a régi focipálya mögött, lakott területen – értesült lapunk több közösségi platform bejegyzéséből. A jövő héten a témában lakossági fórumot rendeznek – tudtuk meg Varga Tünde polgármestertől.

V. Varga József

Nagy-Ördög Lajos az alapozást mutatta

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A lakóházaktól 150-200 méterre épül egy adótorony, teljesen titokban, a lakosságot az önkormányzat erről nem tájékoztatta semmilyen formában – Nagy-Ördög Lajos telefonon értesítette szerkesztőségünket. A torony fiatal kisgyermekes és idősebb családok lakóingatlana, az általános iskola, a tornaterem, a játszótér, az orvosi rendelő, a sportpálya közvetlen szomszédságában épül – olvastuk a Facebookon. A bejegyzés szerint: az emberek többsége tisztában van azzal, hogy egy ilyen torony sugárzása egészségügyi kockázatot jelent. Éppen ezért hétfőn aláírásgyűjtést indítottak a torony ellen.

A petíciót elindítók arra kérik a képviselő-testületet: vizsgálják meg a kialakult helyzetet, és vegyék fel a kapcsolatot a beruházóval, az eljáró hatósággal, hogy mielőbb meg lehessen állítani az építkezést.

– Nádasdladány-újfaluban évek óta jelentős probléma, hogy nincs megfelelő mobiltelefon- és internetelérhetőség – mondta el lapunknak Varga Tünde polgármester. – A megoldás a jobb lefedettség és a nagy sebességű internethálózat-ellátás biztosítása: azaz átjátszó építése.

Nagy-Ördög Lajos az alapozást mutatta
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Fontossága egyértelmű a régióban: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű ügyről van szó, a Digitális Nemzet fejlesztési program megvalósítását szolgálja, kiemelt közérdekű beruházás. Kormányrendelet állapítja meg az eljárás szabályait.

– A lakosságra nézve nem okoz káros sugárzást, éppen a szóban forgó területen lakók problémáinak megoldására jött létre a bérleti szerződés a torony megépítéséhez. Internetalapú világunkban elengedhetetlenek ezek a fejlesztések, e nélkül nem tudjuk ellátni napi feladatainkat, munkánkat – szorosan kapcsolódnak az életünkhöz. Hiányában nem tudjuk elérni például a „Facebookot” sem…

– Ez a telekommunikációs infrastrukturális beruházás nemhogy csökkenti a házak értékét, hanem növeli azt, és a település fejlettségi fokát is jelentősen pozitív irányban befolyásolja, illetve a turizmusra is kimondottan jó hatást gyakorol majd – tette hozzá a faluvezető, de a jövő heti lakossági fórum pontos idejét és helyét hétfőn este még nem tudta megmondani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában