2022.01.09. 11:00
Újévi Kocsonyaparti Újbarkon
Nemcsak a kocsonya volt finom, de a hangulat is jó volt szombaton
Forrás: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap
Disznóköröm, fül, bőr és csülök – ezek kerültek az újbarki újévi kocsonyába a fokhagyma, a vöröshagyma a babérlevél és a szemesbors mellé. A téli időszak sokak által kedvelt fogásából 72 adag készült a polgármester 60 literes üstjében pénteken.
Tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt, idén viszont ismét meg tudták tartani az Újévi Kocsonyapartit, amelyre meghívták a falu apraját és nagyját. A kultúrházban felállított hosszú asztalok mellett jókedvűen falatoztak az újbarkiak szombat kora délután, hogy aztán a kocsonyát néhány szem pogácsával kísérjék, majd teával, forralt borral öblítsék le.