Frissen Fejérből

2022.05.30. 12:00

Egy birodalom alapja - Átvette a Vértesi Tömegsport Egyesület új székházának telkét

Szombaton hivatalosan is birtokba vehették a Vértesi Tömegsport Egyesület tagjai azt a most még üres ingatlant, melyen egyszer majd a szervezet székháza, központja áll.

Palocsai Jenő

Tessely Zoltán és a leendő „beköltözők” a telken

Forrás: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Színes, illetve fekete övek tartották feszesen a hófehér karateruhákat szombaton reggel, amikor az emberek tucatszám gyülekeztek egy fűvel borított, néhány fával, cserjével szegélyezett, de egyébként teljesen üres telken. Az összejövetel nem volt véletlen, ugyanis ezen a napon hivatalosan is átvehették azt az ingatlant, melynek megvásárlásához a Magyar falu program biztosította a forrást. 

– Ez lesz mostantól a gánti központú, 200 tagot tömörítő Vértesi Tömegsport Közhasznú Egyesület székhelye. Ide tervezünk egy székházat, ami a központi bázisa lesz az egyesületünknek. Nálunk van karate, kispályás foci, asztali hadijáték, lövész és lovas szakosztály is, ezért fontos egy számunkra megfelelő bázist kialakítani – mondta el Bőke Béla elnök. 

Krausz János polgármester elmondta: – A Magyar falu programban komoly lehetőségek rejlenek, és ezeket ki is használjuk, s nemcsak a tömegsport egyesület, hanem a többi civil szervezetünk is. 

Tessely Zoltán országgyűlési képviselő az átadón kiemelte: – Különösen szép helyen van ez az ingatlan, amit a hatmillió forintos pályázati forrásnak köszönhetően megvehetett az egyesület, de ez csak az alap, mert van egy olyan elképzelés, hogy itt egy országos központ is születhet. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában