A fergeteges hangulat garantált

2022.08.24. 15:13

Hamarosan ismét Váli-Völgyi Vigasságok - Tánc és mozgás minden mennyiségben

A méltán népszerű rendezvény két szezonnyi kényszerpihenő után, színvonalas jubileumi felvonással tér vissza. Ahogy a főszervezőtől Csókás Elektől megtudtuk, egy igazi fesztiválhoz nem kell aréna, nem kell kultúrház – csak le kell zárni egy teret és felhúzni rá egy színpadot és egy sátrat.

Kecskés Zoltán

Fotó: Bíbor Néptánccsoport

Váli-Völgyi Vigasságokra készül ismét a település, –a szervező Bíbor néptánccsoport jóvoltából, –melyen idén is számos kulturális programmal várják az érdeklődőket. A 10. jubileumi rendezvény rendhagyó módon három naposra bővült, augusztus 26. és 28. között várják a helyi és a környékbeli családokat, érdeklődőket. Minden program természetesen ingyenes.
– Már pénteken 18 órától rendhagyó szabadtéri tárlattal kezdődik a vigadalom, nyilatkozta lapunknak Csókás Elek főszervező, a váli Bíbor Néptánccsoport vezetője. – Olyan fotók kerülnek kiállításra a fesztivál helyszínén, a Szent István téren, melyek nagyszerűen mutatják be az elmúlt kilenc év izgalmait, hangulatát, a zene és a tánc közösségformáló erejét. Ahogy szoktuk volt mondani: Ez egy szívből jövő fesztivál, amely valamennyi programelemben megmutatkozik majd – tette hozzá.

A kiállítás megnyitót követően aztán a színpadra és környékére szegeződik a figyelem, ugyanis egy őrületes hangulatú lengyel táncház teszi fel a koronát a péntekre, megadva az alaphangulatot a fesztivál további részére. 

Fotós: Bíbor Néptánccsoport

Másnap, augusztus 27-én 13 órakor folytatódnak a programok, mégpedig térzenével, ezt követően 14:15-kor fergeteges felvonulás indul az iskolától a Szent István téri színpadig. A színpadon ezt követően fellép a váli Bíbor néptánccsoport, a lengyel Zespół Pieśni i Tanca "Rochy" a szlovák Martosi Hagyományőrző Együttes és még sokan mások. Este tűzzsonglőr bemutatóval és táncházzal zárul a program. Vasárnap pedig Dankó Rádió települ ki a Váli-Völgyi Vigasságokra. És ha ez mind nem lenne elég, akkor a kísérőprogramok is bőven kínálnak szórakozást a fesztivál ideje alatt a falu apraja-nagyjának egyaránt: kézműves- és kreatív foglalkozások, óriás gyermekjátékok, helyi értékek vására, a megye legnagyobb templomának megtekintése és persze a finom ételek-italok sem maradhatnak el a repertoárból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában