Szeptember 16-22 között

2022.09.12. 17:18

Dunaújváros is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez

Dunaújváros idén is csatlakozott a szeptember 16 - 22. között 21. alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Héthez.

Duol.hu

Idén a Fuss velünk, fuss értünk jótékonysági futás is a program része

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő /Dunaújvárosi Hírlap

Az eseménysorozat célja idén is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, hosszútávú célkitűzése pedig, hogy rávegye a rendszerint autóval közlekedő polgárokat, hogy az utazáshoz fenntartható alternatív közlekedési módokat vegyenek igénybe, úgy, mint például a kerékpár; vagy tegyenek egy próbát akár gyalog.

A rendezvény részeként Dunaújvárosban ebben az évben is lesz egyebek mellett a már hagyománynak számító "Tiszta utcák, tiszta terek - tegyél  a helyemre" várostakarítási akció, "Hivatali Zöld Nap", de szeptember 22-én Autómentes Nap is. A részleteket a kattintás után olvashatják. 

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampányának idei mottója: "Hangold össze." A több napon át tartó programsorozat célja ezúttal is a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés és a környezettudatos gondolkodásmód népszerűsítése, felhívni a figyelmet a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra  - ennek jegyében az önkormányzat szeptember 16 - 22. között minden korosztály számára értékes programokat kínál.

A részletes programokat a duol.hu oldalán olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában