Új klub indul

2023.03.15. 11:00

Kertészkedőket, kerttel rendelkezőket, kert iránt érdeklődőket várnak Tordason

Azoknak, akik eddig nem kertészkedtek, de szeretnének. Azoknak, akik aktívan művelik a kertjüket, de szívesen átadnák a tapasztalataikat, esetleg további ismereteket szereznének. Hogy még szebbek legyenek a virágok, lombosabbak a fák vagy nagyobbak a termények. Kertklub indul Tordason.

Borsányi Bea

Forrás: Pexels.com

Az ötlet egy helyi kertészmérnöktől, Csenke Krisztinától származik, akinek nem csak tapasztalata, de tudása is van, nem mellesleg pedig aktívan műveli az otthoni kertjét is. – Több gondolat egyesítésből született az elképzelés a kertklubra. Az elmúlt, koronavírussal terhelt időszak, az emelkedő árak, a városból vidékre költözők növekvő száma, valamint az egészségesebb életmód terjedése, melynek része a tudatos táplálkozás is, mind arra mutattak, elképzelhető, hogy lenne érdeklődés a településen egy kertklubra. Biztosan vannak olyanok, akik szívesen nekiállnának kertet művelni és olyanok is, akik művelik a kertjüket és ha összehozzuk ezt a két kört, abból hasznos dolgok is születhetnek – mondta az ötletgazda. 

A Hangya Művelődési Ház igazgatója is látott fantáziát a kezdeményezésben, így partner volt a szervezésben. – Mindenkit várunk, akinek kertje van és kertészkedne, de nem tudja, hogy kezdjen hozzá. A klub segítséget nyújt a tervezésben, a kivitelezésben, az eszközbeszerzésben, a növényvédelemben, egyszóval szinte minden területen, ami a szép kerthez kell, legyen szó virágokról, zöldségekről, gyümölcsfákról vagy akár díszfákról – sorolta Juhász Károly, a Hangya Művelődési Ház igazgatója. Egyelőre úgy tervezik, hogy a kertklubot minden héten szombaton tartják, de hangsúlyozta, a résztvevők döntik el, mikor és milyen gyakorisággal jöjjenek össze, illetve hogy konkrétan milyen témákról hallanának szívesen. A klub természetesen nyitott azok előtt is, akik aktívan kertészkednek, de szívesen „képeznék tovább” magukat egy-egy témában.

Az alakuló „ülést” március 18-án 9 órakor tartják a művelődési házban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában