Fehérvári vállalat biztosít lakhatást a tűzvész hawaii károsultjainak

2023.08.19. 18:21

Katonai repülőgép szállította az első húsz lakókonténert a szigetekre

Pápára hívták a magyar sajtó képviselőit, mert Magyarország ismét ott segít, ahol baj van. Hiszen a Hawaii-szigeteken napok óta pusztító erdő- és bozóttüzek legalább 106 halottat követeltek. Ezen a területen gyakorlatilag egy város maradt fedél nélkül.

Nagy Zoltán Péter

Fotó: Nagy Zoltán Péter / FMH

Magyarország kormánya és Honvédelmi Minisztériuma a neki jutó repülési kvótából biztosított helyet annak az első 20 darab összecsukható lakókonténernek, amellyel a tűzvészt elszenvedőknek biztosítanak átmeneti szállást – mondta Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. A miniszterhelyettes örömét fejezte ki, hogy a Hawaiira szállítandó lakókonténereket egy Székesfehérvári vállalkozástól, a CONTINEST Technologiestól rendelték meg. A cég 250 lakókonténert fog biztosítani a szigetekre.

– Fontos, hogy ismét az összefogás példája lehet Magyarország, amiben segít a Magyar Honvédség is, ezért külön köszönet az érintett katonáknak is, akik a bajban mindig segítségünkre vannak! – mondta Vargha Tamás. A lakókonténerek a szobákon kívül rendelkeznek fürdőszobával, konyhával és teljes komfortot képesek biztosítani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában