Askarácsony

2023.11.20. 16:00

Az ünnepek közeledtével három akcióval is készül az ASKA

Karácsony közeledtével általános tendencia, hogy fellendül az adakozási, valamint az önkénteskedési kedv az emberekben.

Déri Brenda

Fotó: Pexels.com

Ezt látva a legtöbb nonprofit szervezet, alapítvány vagy épp egyesület számos olyan megmozdulást szokott indítani az ünnepek közeledtével, ami ezeket a segíteni, tenni vágyó közösségeket szólítja meg. Többnyire adománygyűjtő kezdeményezésekről van szó. Az ASKA éppen a múlt hétvégén tartott egy ilyen adománygyűjtő rendezvényt a sárpentelei faluházban. De az elkövetkezendő hetekre is készültek még programokkal. Lehetőség van például arra, hogy a menhely lakói számára Mikulás-csomagokat állítsanak össze azok, akik valamivel szeretnék megajándékozni a négylábúakat. Jutalomfalatok, nyakörvek, játékok – bármi mehet a csomagba, aminek örülne egy eb. Aztán a menhely másik kezdeményezése Mikulás alkalmából egy nagy kutyasétáltatás, ahova nem a szokásos kutyasétáltató csapatot várják, hanem új önkénteseket. Végül pedig az Askarácsonyra várják az érdeklődőket, ahol támogatói ajándékokat és jövő évi naptárt lehet vásárolni, illetve a közös karácsonyfa díszítés sem marad el.

A Mikulás-csomagokat december 5-ig várják, a kutyasétáltatást december 9-én tartják, az Askarácsonyt pedig december 16-án. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában