Megint megmérettetnek

2024.01.16. 16:00

Most is forraltbor-főző versenyt hirdettek Bodajkon

Hetedik alkalommal vág neki a borfőző versenynek a város apraja nagyja, sőt a környező települések csapatainak sora. A tűzoltószertár előtti rendezvénytéren nem csak különleges, fűszeres italok készülnek, hanem maguk a szervezők is. Utóbbiak arra, hogy mindenki jól érezze magát a gyakran éjszakába nyúló rendezvényen.

Palocsai Jenő

Tavaly is kegyes volt az időjárás és a zsűri a keményfafüstben és fűszerillatban fürdő borfőző csapatokhoz

Fotó: Palocsai Jenő (FMH-Archív)

Minden évben tömegeket mozgat meg a lassan évtizedes hagyománnyá vált forraltbor-főző verseny. A tűzoltószertár mellett, kellemes környezetben tartott viadal elsősorban a közösség összekovácsolásáról szól, de azért a résztvevők minden évben valami új és titkos dologgal rukkolnak elő, hogy a végén a dobogóra állhassanak. 

Már délután, pontosabban 15:30 megkezdődik az üstök felhevítése és a versenyben résztvevő csapatoknak nincs sok ideje, ugyanis egy órával később már el is kezdődik a borok zsűrizése. Amíg a résztvevők a 18 órakor kezdődő eredményhirdetésre várnak, egy tűzzsonglőr bemutatójában gyönyörködhetnek, miközben a zene végig szólni fog a tó partján. 

Fotó: Palocsai Jenő (FMH-Archív)

A szervezők már több csapattól is kaptak jelentkezési lapokat, leveleket, de mint megtudtuk, a verseny napján, a helyszínen is be lehet nevezni a VII. Bodajki Forraltbor-főző Versenyre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában